måndag 26 november 2012

Mycke jobb och många misslyckade bakverk..

Jag är allt för att visa det man är duktig på, men jag tycker också att det är nyttigt att även visa att det inte finns någon som är perfekt och misslyckas gör vi alla emellanåt. Även på de saker som vi är duktiga på, det är så vi lär oss och växer!

De senaste två veckorna har det varit fullt upp på jobbet, många sen kvällar. Solen om den nu överhuvudtaget vill visa sig går ner redan innan 16 och det är som att någon släcker lampan där ute och man får åka hem från jobbet i ett kolsvart mörker. Tur att det vänder snart!

Lägenheten fortsätter att vara fylld med byggdamm och det börjar verkligen gå mig på nerverna, jag skurar golvet som att jag aldrig hade gjort något annat. Borde kunna lägga till det på mitt CV snart, "Glad tjej som tycker om att baka och är en jäkel på att moppa golv".... :)

Min mobil har pajat och jag är nu helt utan telefon, lite konstig känsla då man byggt sig en rutin att kolla mobilen hela tiden för att se om det hänt något. Jag överlever nog, det kanske till och med kan vara nyttigt att vara utan den ett tag?
Mina senaste försök till bakverk har inte muntrat upp mig heller, det har snarare gått käpprätt åt *******. Eller så är det bara jag som är bortskämt med att slutresultatet alltid blir bra? Jag vet inte, men bra har det i alla fall inte blivit den senaste tiden, i helgen har jag därför inte bakat någonting alls och det var länge sedan det hände en helg jag bara är hemma.


Först försöket med brownies, det blev en riktigt torr kaka. Något jag misstänker när jag tar ut den och ser hur den ser ut i mitten. Det är svårt det där med långpannekakor, de kan vara perfekt i kanten men i mitten är den rinnande. Eller tvärt om, riktigt bra i mitten men torr som snus ute i kanterna. Bakverk där lyckandegraden är känslig måste man veta sitt recept och känna sin ugn, första försöket med ett nytt recept är alltid svårast tycker jag.
Min tanke var att skicka med T brownies till jobbet, jag gjorde även toscalocket med ett hopp om att det skulle bli bra ändå. Men nej, mitt hjärta blöder om jag ska skicka med T ett bakverk som han sedan ska bjuda sina kollegor på och så är jag själv inte nöjd. Det gick inte, det får bli cakepops eller nått av denna icke godkända toscabrownie.Brownieförsök nummer två och jag valde ett nytt recept, det kändes som att första receptet innehåll alldeles för mycket mjöl. Det här receptet däremot gillar jag, det finns mycket potential för att det kommer att bli en riktigt bra brownie. Jag blev inte nöjd till 100% med det först försöket, kanterna var helt fantastiska men mitten på kakan kunde ha gräddats lite längre. Receptet finns här om ni är nyfikna.Ville kalljäsa frallor, hittade ett nytt recept och började med degen. Märkte ganska snabbt att mängden mjöl som receptet angav inte skulle bli tillräckligt. Tillförde mer mjöl men ville inte ha i för mycket med risk för att frallorna skulle bli torra.

Glömde läsa igenom HELA receptet då det var sent på fredagskvällen och jag var redo att gå och lägga mig. Därmed trillade jag inte frallorna kvällen innan utan jag gjorde det morgonen efter. Degen var då fortfarande mer som en "smet" och jag fick tillföra mer mjöl för att få dem att hålla ihop, forma och lägga på papprad plåt. Se bilden ovan.Jag gräddade ändå frallorna för att se slutresultatet, man är ju lite nyfiken också på om det kommer att fungera trots kaos i tillverkningen?:) Frallorna blev helt ok i form/storlek/konsistens, de smakade däremot ingenting  Ett mycket tråkigt bröd med andra ord.

Nog med misslyckanden för denna gång. December närmar sig och jag börjar verkligen längta till jul och till nästa helg då jag tänker pryda mina fönster med adventsljusstakar. Det spelar ingen roll hur mycket damm som yr runt här hemma, adventsljusstakarna ska upp oavsett!

Ha en bra vecka nu, det tänker jag ha!

2 kommentarer:

Emmelie sa...

Jag kämpar på med Nikkis rum så det oxå kan få bli lite adventsfint :)

Elin Eriksson sa...

Förstår att du vill bli klar med rummet till helgen, det kommer att bli så bra! Jag läste att det troligtvis behövs ytterligare en strykning i taket, bara att kämpa på! Hoppas det är slut på sjukstugan snart också, känns som att ni haft väldig otur i år.
Krama om Nikki från mig!