Om mig

Januari 2012
Ursprungligen kommer jag från Hälsingland, men har sedan 2007 bosatt mig i Stockholms söderort. Någon "riktigt" stockholmare kommer jag nog aldrig att bli, hälsingebon i mig är rotad djupt och dialekten hänger fortfarande kvar.

Jag älskar att baka och föreviga min bakverk i bilder, det är något jag gjort länge och det sporrar mig till att vilja bli bättre. När en av mina bästa vänner sa till mig att jag borde starta en bakblogg där jag kunde samla alla recept och bilder var jag aningen tveksam. Hur skulle bloggen se ut? Vem skulle vilja läsa MIN blogg? Skulle jag tycka att det var roligt?

Tanken med bloggen är att samla/dela mina recept på ett smidigt sätt, lyckas jag inspirera någon på vägen så blir det bara en stor bonus! Recepten jag använder kommer från tidningar, internet eller släkt och vänner. Därför försöker jag skriva var jag hittat receptet, det vill säga om jag vet det och om jag inte har ändrat allt för mycket från originalet.

Jag är ingen mästare på att bygga egna recept från grunden, jag är däremot en mästare på att inte följa ett recept till punkt och prickar. Jag ser alltid en ingrediens jag vill byta ut, eller något jag skulle vilja lägga till, det är inte alltid det blir bra, men OJ så roligt jag tycker att det är. 


Avslutningsvis vill jag förtydliga att baka är min hobby och även om jag drömmer om den dagen då jag får göra detta på heltid, så är inte det min verklighet idag. 

Bilden är från mitt första blogginlägg.

Frågor?
elin.j.eriksson@gmail.com

---------------------------------------------------------

December 2012
Det är snart ett år sedan jag startade bloggen och det bästa är att jag själv nu ser att jag blir bättre hela tiden. Jag har lärt mig många nya saker under 2012 och fått en helt annan förståelse för hantverket. Det är jätteroligt!

Det är också jätteskoj att så många läser min blogg, men det slog mig för ett tag sedan att det egentligen inte spelar så stor roll om det är många som läser bloggen eller inte. För även om jag inte hade några läsare alls så skulle jag ändå baka och för min egen skull, blogga om det. Jag skriver mycket av mina tankegångar kring bakverken och det är någon jag själv uppskattar nu i efterhand när jag ser tillbaka. Det är lite som att ta fram en gammal dagbok...hur tänkte jag här? :)

Det har hänt mycket det här året, min ena syster fick en liten son och jag fick baka till dopdagen, han fyller snart 1 år och jag kommer att få göra tårtan :) Min andra syster gifte sig och där fick jag äran att göra bröllopstårtan, en riktig utmaning. Jag ser fram emot 2013 och vet redan nu att det kommer att bli ett annorlunda år.

Bilden är från min systers bröllop, 11 augusti 2012.

---------------------------------------------------------
Mars 2014
Tiden går fort när man har roligt, mer än två år har passerat sedan jag gjorde mitt första inlägg och nu är jag uppe i över 300 stycken. Varje gång jag börjar närma mig ett nytt hundratal tänker jag att jag ska göra något speciellt, baka en tårta eller något annat gott för att fira bloggens hundrade/tvåhundrade/trehundrade inlägg. Än så länge har det helt gått mig förbi, vi får se om jag kan lyckas då jag når fyrahundra inlägg?

De ständiga listettorna på populära inlägg är sedan en bra tid tillbaka SilviaKaka, Kalljäst bröd i gjutjärnsgryta, Baguetter som jäser över natten samt Kalljästa kanelbullar med råsocker. Jag tror ideligen att inläggen snart kommer falla i glömska men icke sa nicke, det hänger stadigt kvar i toppen. Barbietårtan har också blivit en sånt där inlägg som jämt och ständigt klättrar upp på listan och hänger kvar länge för att försvinna någon vecka och sedan återvända. Summa summarum kan man säga att jäsa bröd över natten är mycket populärt just nu, jag kan inte annat än hålla med då jag gärna gör detsamma då jag själv bakar bröd idag.

Utanför bloggen har det hänt en hel del sedan sist. Jag har blivit moster igen, även gudmor till den lilla sötnosen *stolt*. Jag har fått möjligheten att växa och utvecklas inom mitt arbete, något som stärkt mig på många plan. Jag och T är i full gång med att planera bröllopet som blir nu i sommar, tid som jag annars ofta lägger på att baka och blogga går därför just nu istället till bröllopet. Jag har återvunnit gammal vänskap, blivit bilägare, överlevt en badrumsrenovering med mera, med mera.

När det nu är dag att välja en bild som ska representera denna perioden blir det riktigt svårt, aldrig förr har jag bakat så många tårtor. Jag skulle gärna välja fler bilder men vad ska jag i så fall ha mitt galleri till? Bilden får därför bli Bobos doptårta, tack för att jag får vara en del av din uppväxt, du är mitt sagogryn!

2 kommentarer:

Emmelie sa...

Har missat det du skriver här! Mysigt att följa din blogg tycker jag!
Vad händer i år? ;)

Elin Eriksson sa...

Ja du Em, det återstår att se ;)