En av mina nya stora favoriter är italiensk maräng. Jag toppar just nu tårta, cupcakes, cheesecake, kladdkaka you name it med denna fantastiska massa. Vad kan man inte toppa med en italiensk maräng undrar jag? Bränn av marängen lätt med en brännare för att få en vacker yta.
Färga:
Använd gärna färgpasta för att undvika att konsistensen blir för rinnig. Färgar marängen när den är klar
Smaksätta:
Smakessenser samt lakritspulver, tillsätt vid vispning
Grovt hackade nötter, tillsätt efter vispning
Recept:
150 g strösocker
50 g vatten
75 g äggvita (ca 2 st)
Koka socker och vatten i en liten kastrull till 120 grader C. När lagen är 110 grader C, börja vispa äggvitan. Häll i sockerlagen i äggvitan i en tunn stråle och vispa tills marängen har kallnat (räkna med att det tar omkring 10 minuter). Fyll upp en spritspåse och börja spritsa!
Happy Baking!
2 kommentarer:
Ska de inte in i ugnen?
Hej Teres, du behöver inte grädda dem i ugnen. Marängen är färdig när den är färdigvispad. Värmen i sockerlagen gör att marängen bakas under vispning.
Ha en fin kväll! /Elin
Skicka en kommentar