Färgerna gick i rosa och guld, samtliga bilder hittar du i följande inlägg.
Här kommer receptet på de sockersöta mördegskakorna.
Mördeg:
5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
225 g kallt smör
Ugn 175 grader C
Lägg alla de torra ingredienserna till grunddegen i en matberedare och kuba sedan ner det kalla smöret. Mixa tills du har en något så när deg, vänd ut på bakbord och knåda igenom den. (har du ingen matberedare går det lika bra att nypa ihop degen för hand).
Plasta degen och låt vila i kylen ca 30 minuter.
Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord cirka 1 centimeter tjock alt. mellan två bakplåtspapper. Stansa ut hjärtan och placera på papprad plåt (jag använde pepparkaksformar)
Grädda i mitten på ugnen 10-12 minuter, de ska inte få mycket färg alls, bara kanterna på kakan ska bli gyllene. Låt svalna på galler.
Dekorering:
Vit choklad
Valfritt strössel
Pensel
När kakorna svalnat helt smält chokladen över vattenbad. Tillsätt en gnutta matolja (ingen olja som kan tillföra smak) för att få en rinnigare konsistens. Pensla kakorna med choklad och innan den stelnat dekorera dem med strössel.
Förvara kakorna i rumstemperatur i lufttät bunke. Går också bra att frysa in, tänk dock på att de behöver tina långsamt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar