fredag 29 november 2013

BrieTårta

Fredag igen och helgen stundar, ikväll är vi bjudna på middag hos min syster och hennes man. Resten av helgen kommer nog bara att gå i julens tecken! Jag planerar att baka knäckebröd, stompa, rulltårta och pepparkakor. Kan vara så att jag inte kommer hinna med allt detta ser jag nu när jag radar upp det, vi får helt enkelt se hur mycket jag hinner med :)

Det är receptet är enklare än enklast, alla ostälskare kan skratta sig lyckliga över denna tårta. Brieost som gäddas i ugn toppad med nötter och honung. Det kan faktiskt inte bli mycket lättare.

Brietårta:
1 tårta brieost
Blandade nötter (torkad frukt om man vill)
Flytande honung

Ugn 200 grader C
Lägg brietårtan på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form/plåt
Blanda nötterna med honungen och häll över osten.
Grädda i ugnen cirka tio minuter


Inkråmet på osten kommer att smälta i ugnen och som tilltugg till detta serveras gärna tapenade, kex, vindruvor med mera. Jag tycker personligen att nötterna gå väldigt bra ihop med osten, tål man inte nötter så går det också bra att använda torkad frukt och säkert mycket annat. Låt fantasin flöda!


Jag serverar min tårta på ett av mina favorit fat på fot, fatet kommer från Leilas General Store.

Det var allt för idag, dags att bege sig in mot stan. Trevlig kväll!

onsdag 27 november 2013

Snurrade mördegskakor smaksatt med lime

Förra året vid jul bakade jag det här receptet för första gången. Då var det smaksättning av citron och saffran, denna gång till min systersons dopdag fick det bli lime. Min första tanke var att göra kokos och limekakor, men det visade sig vara svårt att få fram kokossmaken varpå jag fick nöja mig med endast lime.

Bilderna är från testbaket någon vecka innan dopet, kakorna till dopet fick en något svagare nyans av grön samt att de blev aningen tjockare. Jag föredrar nog ändå den lite tunnare kakan då den fick en sprödare konsistens.

Fler bilder från kakbuffén och dopet finns här.

Mördeg:
5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
225 g kallt smör

Smaksättning 1:
Ingen smaksättning, endast lite vatten (1 msk) för att degen ska bli smidig.

Smaksättning 2:
1 msk limesaft
Grön pastafärg (mängd efter önskad nyans)


Ugn 175 grader C

Lägg alla de torra ingredienserna till grunddegen i en matberedare och kuba sedan ner det kalla smöret. Mixa tills du har en något så när deg, vänd ut på bakbord och knåda igenom den. (har du ingen matberedare går det lika bra att nypa ihop degen för hand)
Dela degen i två, lägg tillbaka hälften av degen i matberedaren och tillsätt limesaft och pastafärg. Mixa samman och knåda till en deg. Plasta vardera deg separat och låt vila i kylen ca 30 minuter.

Mät ut två bakplåtspapper 20x30 centimeter.
Kavla ut vardera deg på bakplåtspappret. Lägg dem samman och kavla försiktigt så att de fäster ihop. Dra bort de översta bakplåtspappret och rulla ihop längs långsidan. Ta bakplåtspappret till hjälp som när du rullar en rulltårta. Låt ligga kallt (i kylen) cirka 30 minuter.

Hetta upp ugnen och ta fram kakrullen ur kylen.
Skär skivor, cirka en centimeter tjocka och placera på papprad plåt.
Grädda i mitten på ugnen 10-12 minuter, de ska inte få mycket färg alls, bara kanterna på kakan ska bli gyllene. Låt svalna på galler.


Kakorna är absolut inte svåra att göra, här kommer några saker jag lärt mig längs vägen. Ett tips är att kavla ut degen (båda separat) mellan två bakplåtspapper, den fastnar lätt i kaveln när den blir varm. Tänk också på att kavla den färgen som du önskar ha som yttre kant någon större för att sen ska omvärva hela kakan.

Hur noga man än är blir det ändå lite spill i båda ändarna, kakorna går lika bra att grädda men blir som du säkert förstår inte lika fina :)


Förvara kakorna i en lufttät burk i rumstemperatur eller frys in. Hur länge kakorna håller i burk i rumstemperatur är inget jag vågar mig på att gissa. Det är inte ofta jag får chansen att ta reda på hållbarheten då sötsaker har en tendens att gå upp i rök här hemma.

Trevlig kväll!

tisdag 26 november 2013

Tips från Mamma!

Jag pratade med min mor i telefon igår, hon hade läst inlägget med saffransgifflar och kom med ett jättebra tips som jag tänkte dela med mig av! Om du vet att bullarna ska in i frysen: vänta med att pensla med smör och doppa i socker, gör istället det när du tar upp och tinar dem. På så vis får bullarna sin fina sockrade yta även fast de varit frysta. Jättebra tips, tack Mamma!

Här kommer två recept där bullarna penslas med smör och doppas i socker.

Sockerkringlor


Saffransgifflar

måndag 25 november 2013

Kokosglass

Jag fick låna en glassmaskin av en kollega på jobbet för ett tag sedan och han rekommenderade varmt detta recept. Jag tycker personligen att det smakar mer som en sorbet än glass, krämig men ändå fräsch! 

Det ska vara citrongräs i glassen också men då jag inte lyckades få tag på det valde jag att göra den utan. Vid servering toppade jag glassen med lite kokosflingor, gott med en avbrytande konsistens.

Receptet kommer från Jan Hedh.

Kokosglass:
2 stjälkar citrongräs
2,5 dl kokosmjölk
2,5 dl mjölk
25 g honung
2 g gelatin (ca ett blad)
100 g äggvita (drygt 3 st)
100 g strösocker
1 lime, saften

Dag 1:
Dela citrongrässtjälkarna i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, mjölk och honung. Koka upp, ta bort kastrullen från plattan och låt dra 30 minuter.
Blötlägg gelatinet i cirka 10 minuter i kallt vatten.
Vispa äggvita och socker till ett fast marängskum. Häll massan genom en sil ner i kokosmjölken, blanda väl.
Häll allt i en rymligare kastrull. Värm under ständig omrörning till 85 grader C.
Krama ur vätskan ur gelatinet, tillsätt det i den varma kokosblandningen. Rör tills gelatinet har löst sig helt.
Passera genom en finkornig sil och kyl snabbt i vattenbad.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen och mogna tills nästa dag.

Dag 2:
Tillsätt limesaften.
Kör blandningen i glassmaskinen till en fast konsistens.
Har du ingen glassmaskin: ställ den i frysen, ta ut och rör då och då tills du har en fast konsistens.

LYCKA TILL!

söndag 24 november 2013

Saffransgifflar

Fortfarande söndag kväll och jag sitter i köket och känner doften av skinkan som bakas i ugnen. Jajemen, årets första julskinka kommer att invigas ikväll! Mörkret har lagt sig och då jag klev in i sovrummet möttes jag av skenet från grannarnas fönster. De röda gardinerna är uppe och stjärnorna strålar, det är inte bara jag som smygstartar :)

I veckan köpte jag tidningen Hembakat, det var ett extra tjockt nummer inför julen och behöver du lite inspiration kan jag rekommendera detta nummer. Många bra recept och jag har bara under helgen testat två av dem. Receptet på saffransgifflar kommer från tidningen och de blev riktigt saftiga och goda! Ett bra alternativ till lussekatter till lucia.


Saffransdeg:
50 g jäst
100 g smör
1 g saffran (2 påsar)
3 dl mjölk
1 ägg
100 g kesella
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Topping:
1 ägg till pensling
ca 40 g smör till pensling
ca 1 dl strösocker

Ugn 250 grader C

Smula jästen i en bunke
Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran, tillsätt mjölken och värm till 37 grader C.
Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig helt. Tillsätt ägg, kesella, socker, salt och nästan allt mjöl. Knåda till en elastisk del i maskin eller för hand. Degen ska vara ganska kladdig med släppa bunkens kanter/bakbordet när den är klar.
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 40 minuter.

Vispa under tiden samman fyllningen.
Dela smöret i mindre bitar och vispa krämigt med en elvisp, tillsätt vaniljsocker och florsocker och fortsätt vispa till en jämn smet. Låt stå i rumstemperatur.

Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord, dela på hälften och kavla ut degen så att den blir cirka en centimeter tjock.
Jag kavlade en rektangel, delade den på tre och skar sedan ut trianglar. Bred på fyllningen och rulla ihop dem, börja från den breda änden. (I receptet står de att de ska vara 7 centimeter breda, jag valde att göra hälften av gifflarna större och andra hälften något mindre)

Lägg dem på papprad plåt och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader cirka 8 minuter, de ska få färg men akta så det inte blir för mörka. Låt svalna på galler.

När gifflarna har svalnat smält smör, pensla dem och doppa sedan i strösocker.


Det blev en hel den bilder i det här inlägget och jag hoppas det kan hjälpa några av er längs vägen. Det var första gången för mig med triangelformade bullar och jag fick ärligt talat tänka till mer än en gång innan jag började skära i degen. I tidningen står det att man ska bre fyllningen över dela degen och därefter skära ut trianglarna, jag testade men tycker nog ändå att det räcker med fyllning i mitten på varje triangel. Testa dig fram!


När gifflarna var klara packade jag ner några i en av mina kära plåtburkar och så tog vi bilen till svärmor och svärfar. Saffransgifflarna var smakade utsökt med en kopp kaffe och för alla er som redan nu frågat efter receptet finns det nu här.

Resten av bullarna stoppade jag in i frysen, vill inte riskera att de ligger framme och blir torra.
Nu ska jag återgår till skinkan, snart dags för griljering!

Smörkola Cupcakes

Det är söndag och veckan har bara susat förbi. Sakta men säker närmar sig december månad och nästa söndag ser jag fram emot att tända adventsljusstakarna. All den belysning som hör julen till fyller verkligen sitt syfte då nu endast ett fåtal av dygnets 24 timmar ger oss någon form av dagsljus. Jag tycker personligen också att det är väldigt fint med alla stjärnor och stakar i folks fönster, jag blir glad inombords.

Jag tycker om julen och brukar tjuvstarta redan i oktober och november med vissa delar, mer om det vid ett senare tillfälle.

I torsdags kokade jag kola och bakade muffins som jag fyllde med bitar av min egen kokta kola. Jag toppade dem med en vaniljfrosting och en bit snurrad kola. Superenkelt recept på kola, snabbt gick det också, för att inte tala om hur god den blev. Jag mumsade så pass mycket kola under tillverkningen av mina cupcakes att jag resten av kvällen blev liggande i fosterställning i soffan.

För receptet på muffins se ovan. Uteslut fyllningen av socker och kardemumma. 

När smeten är färdig vänd då ner kolan(jag klippte min i så bitar), fördela smeten i formarna och grädda.
Under tiden dina muffins svalnar vispa samman frostingen och forma kolan.
Spritsa muffinsen och avsluta med kolan i önskad form.
Jag förvarade mina i kylen över natten, väljer du bort frostingen kan du förvara dem i en burk i rumstemperatur.

Det vara sista dagen på praktiken för T i fredags och han ville bjuda på fika. Jag fick fria händer och såg det som ett utmärkt tillfälle att testa någonting nytt. Jag brukar inte göra kola men tanken slog mig tidigare i veckan att muffins med bitar av smörkola eller chokladkola borde vara gott. Då jag även ville dekorera med kola bestämde jag mig för att försöka koka egen, det gick rätt så bra faktiskt. Recept kommer senare.

Jag kan även nämna att receptet på morotstårtan kommer att dröja lite då jag lånat ut receptboken till min kära syster.

Trevlig kväll!

måndag 18 november 2013

Bobos Dopdag

Fredagen den 13 september blev jag än en gång moster till ett litet gossebarn. I lördags var det dop i Söderala kyrka och blödig som man är tog det inte lång tid innan tårarna rann längs kinden. Det är något med kyrkor som gör det svårt att hålla tårarna tillbaka. 

Jag ville givetvis baka till dopet och då jag hade en semestervecka kvar att ta ut passade det utmärkt att ta den i samband med dopet. En hel vecka fylld av lek å bus å bak, vad mer kan man önska sig?


Syster och jag bestämde att det skulle bli en Lomelinotårta, vi fastnade båda för morotstårtan. En riktigt saftig morotstårta med laget av smör och färskost och sist men inte minst klädd i kokos. Recept finns här


Stora och lillasyster tillsammans med huvudpersonen, det är svårt att sluta titta på något så vackert.




Tårtorna fick stå på vita porslinsfat och vi gjorde vimplar i färgerna grön, vit, beige och silver. Även lite grönt presentsnöre med vita prickar fick pryda pinnarna.



Cake-pops av chokladbollar blev en stor favorit bland både barn och vuxna. Recept finns här



Det blev inga cupcakes utan det blev muffins istället, mitt senaste favoritrecept. Saftiga kardemummamuffins, recept finns här


Snurrade småkakor smaksatt med lime, recept finns här


När storebror döptes gjorde vi tre tårtor och hälften blev över, denna gång gjorde vi därför bara två tårtor. Tårtorna är mindre i omkrets med desto högre på höjden och jag kan glatt meddela att båda tårtfaten var tomma när alla fikat klart. Jag tar det som ett bra betyg!


Lika roligt som det är att baka tycker jag det är att se glädjen som sprider sig bland människor när man bjuder på vackra bakverk. Ren och skär lycka är det också att se alla tomma fat och formar kvar på bordet när kalaset är slut, först då vet man att slutresultatet blev lyckat.


Jag är inte bara moster till denna lilla prins, jag är även gudmor.
Tack kära syster för att jag får dela denna lilla prins med Er, jag ska lära honom allt jag kan!

torsdag 7 november 2013

Fluffig FrukostFralla

Förra förra helgen då vi hade kalas bjöd vi på den nya favoriten i många svenska hem; Pulled Pork. Till det bakade jag frallor och det blev på så vis en variant på en hamburgare. T hade läst att pulled pork vanligtvis serveras med bröd bakat på buttermilk, då jag var osäker på om jag skulle få ta på buttermilk letade jag istället fram mammas recept på frallor som jag vet innehåller både mjölk och smör. Jag har lagt upp receptet tidigare med då i en kalljäst variant, här kommer det igen men i originalversion.

Det här blir också sista receptet på ett tag då jag imorgon lämnar Stockholm för en veckas välförtjänt S E M E S T E R. Jag börjar med en avkopplande helg hos en kär väl i Hudiksvall och därefter bär det av mot Söderhamn där syskonbarnen väntar. Det kommer att bli en vecka fylld av kärlek, bus och även bak då vi helgen därefter ska ha dop.

När jag sedan kommer tillbaka hem är det nästan dags att smygstarta julbaket :)


Fluffiga frukost frallor:
50 g färsk jäst
75 g smör, smält
1 msk salt
2 msk strösocker
3 dl vatten
7 dl mjölk
13-15 dl vetemjöl

Ugn 225 grader C

Smält smöret i en kastrull modell större, fyll upp med mjölk och vatten, värmt till 37 grader.
Smula jästen i en bunke, lös upp med lite av den varma degvätskan. När jästen löst upp sig helt tillsätt resten av degvätskan, salt och socker och rör samman.
Rör ner 13 deciliter vetemjöl, vi vill ha en deg som går samman men som samtidigt är mer kladdig är torr. Knåda för hand eller i maskin och låt sedan jäsa i 40-45 minuter till dubbel storlek i en bunke täckt med kärlhandduk.

Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord.
Jag brukar sedan dela delen i 3 och forma avlånga längder, därefter tar jag ut frallor i önskad storlek (cirka 70 g styck) och trillar dem runda. Doppar dem i mjöl och lägger på papprad plåt. Låt jästa ytterligare 30-40 under kärlhandduk.

Värm ugnen till 225 grader och grädda frallorna i mitten cirka 5 minuter, de ska få fin färg (inte bli bruna) och ha en innertemperatur på 96 grader C. Låt dem svalna på galler.


Frallorna fungerar utmärkt att frysa in och tinar snabbt när man plockar fram dem. Jag minns fortfarande de stora plastbunkarna i gult och blått med genomskinliga plastlock som vi hade dem i när jag var barn, jag undrar var de tog vägen?


Jag önskar ofta att jag hade en större frys, åtminstone en hel frys. Jag har idag en delad kyl och frys och det är I N T E optimalt på något sätt när jag gärna bakar ofta och i stora mängder. Drömmen om det där stora köket med öppna ytor, hyllorna på väggen fyllda med kakfat och vackra burkar, den stora breda ugnen i ögonhöjd, diskmaskin, stora fönster som släpper in ljus och en hel kyl och frys kanske också en vägganordning där plåtarna förvaras under jäsning.

Som ni hör finns det en S T O R dröm! Jag har lärt mig den här veckan att aldrig sluta drömma, även om drömmarna ibland är orealistiska och ouppnåeliga. Ingen kan ta mina drömmar ifrån mig!

På tal om drömmar så är det dag att gå och sova, ska upp tidigt imorgon bitti. God natt.

måndag 4 november 2013

Gjutjärnsbröd med rödbetor

Under hösten äts det en hel del rödbetor hemma hos oss, jag är inte bara förtjust i smaken utan också färgklicken den sätter på tallriken. Rödbetan sägs också vara bra för immunförsvaret och det går även att äta bladen. Jag hade däremot lite problem att få tag på rödbetor till detta brödbak, som tur var odlar mina svärföräldrar egna rödbetor och jag kund få några av dem:)

Jag tog ett av mina favoritbröd och tillsatte riven rödbeta. Näste gång jag gör brödet kommer jag däremot att röra ner rödbetan redan när jag sätter degen. Det blir svårt att få in betorna jämnt i degen om man som jag tillsätter dem när degen är färdigjäst, speciellt då man inte vill knåda ur luften ur degen. Jag kommer därför att skriva receptet efter vad jag i efterhand inser är det bättre sättet.


Rödbetsbröd:
5 g färsk jäst
1,5 tsk salt
3 dl kallt vallen
2 mindre rödbetor, fint rivna
Cirka 7 dl vetemjöl (mer kan behövas om du tillsätter mer rödbeta)
1-2 msk surdeg av vete (valfritt)

Riv rödbetorna på fint rivjärn.
Lös upp jästen i vattnet, blanda samman mjöl och salt och vänd sedan ner i jästvattnet. Tillsätt de rivna betorna och rör ihop till en mycket kletig smet. Täck med platsfolie och låt jäsa i rumstemperatur 12 timmar.

Efter 12 timmar
Häll ut smeten på väl mjölat bakbord (OBS, tänk på underlaget då betorna lätt färgar), forma till en rund bulle (knåda inte utan använd lätta händer för att forma den). Täpp till alla kletiga ytor med mjöl. Sikta mjöl över en bakduk och flytta över degen till den mjölade bakduken. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 2 timmar.

Värm ugnen till 225 grader med gjutjärnsgrytan i ugnen (grytan ska bli ordentlig varm).

Flytta försiktigt över brödet till den varma grytan och grädda med lock 30 minuter.
Öppna snabbt ugnsluckan och ta av locket, grädda ytterligare 15 minuter.
TIPS! Vill ha en extra krispig yta på brödet kan du slänga in lite vatten i botten på ugnen när du tagit av locket.

Brödet är klart när det har en innertemperatur på 92-96 grader C.
Ta upp brödet ur grytan och låt svalna på galler.


Jag tillsatte även lite surdeg denna gång, jag tycker om syran som surdegen tillför brödet. Har man ingen surdeg hemma eller inte gillar smaken gå brödet lika bra att göra utan surdeg.


För att få in de rivna betorna blev jag tvungen att arbeta degen efter jäsning samt tillsätta mer mjöl och efter de fick jag aldrig till degen igen. Tillsätter man mer mjöl såhär sent i processen förändras förhållandet mellan mjöl, jäst och salt. På Bakkemi.se hittade jag texten nedan, intressant läsning om man vill försöka förstå processen. 

"Bortgörning - Degblandning

Man kan utan att överdriva säga att det råder stor ovisshet HUR man skall knåda(blanda) degar. Olika degar skall blandas på olika sätt.
De ingredienser och den mängd de finns i, degens temperatur och hur den bearbetas påverkar det slutliga resultatet.

På många recept står det "Tillsätt mer mjöl om det behövs".
Hur vet man det om man är oerfaren ?
I bageriet är det (bör det) vara tabu att tillsätta mer mjöl när degen blandats en stund. Om man har i mer mjöl ändras förhållandet mellan mjöl-salt-jäst.
Vad man gör i professionella bagerier är att hålla tillbaka lite på vätskan, när degen blandas känner man efter om det behöver mer vätska. Man tillsätter då så mycket som man behöver, ibland mer än vad formulan (receptet) säger efter som degen behöver olika mängd från tid till annan.
Om man har all vätska från början är det svår att ta bort lite vätska, då blir man tvungen att tillsätta mjöl vilket vi inte vill.

Om man tillsätter mjöl sent i bortgörningen finns det risk att brödet spricker under gräddningen. Det nytillsatta mjölet har inte samma glutenutveckling och kommer då troligtvis att läcka ut gas och brödet har en tendens att spricka i ugnen.
Degar som får tillsatt mjöl kan även få obalans med vatten spridningen i proteiner/stärkelse, det kan resultera i ett torrare och smuligare bröd med dålig färskhållning."

Som ni ser på bilden nedan har jag en stor spricka i brödet och det är INTE ett snitt jag gjort utan resultatet av min överarbetade deg med för mycket mjöl tillsatt för sent i processen. Jag funderar också lite på det där med att dra ner på vätskan istället för på mjölet, det låter vettigt. Jag får helt enkelt testa :)


Även och brödet inte ser prefekt ut och då jag kommer att göra det annorlunda nästa gång så kan jag meddela att det fick en fin krispig yta och ett segt innanmäte. Rödbetan ger en fin färg och en god smak. Väl värt att testa!

lördag 2 november 2013

Cake pops + Chokladbollar = Sant

Det var länge sedan jag gjorde pops nu, detta otroligt söta påhitt. En kväll precis innan jag skulle slumra in slog tanken ner som ett blixtnedslag och jag flög upp ur sängen, med full fart rusade jag ut i vardagsrummet och skrämde halvt livet ur T som trodde jag hade somnat redan.
- CHOKLADBOLLAR utbrast jag, T kollar frågande på mig
- Vi kan göra cake pops av CHOKLADBOLLAR till din födelsedag, vad tror du om det?
- Okej  (T:s respons)

Födelsedagen närmade sig och även då tårta redan var spikad ville jag göra någonting mer. Tiden var däremot knapp, kvällsaktiviteter med jobbet samt att jag också skulle hinna med att baka bröd. Fylld av inspiration och glädje somnade jag med ett leende på läpparna den kvällen.

Det här måste vara bästa popsen hittills, jag hade helt glömt bort hur gott det är med chokladbollar. Att chokladbollarna sen är doppade i choklad gör inte saken sämre. Enjoy!


Recept på chokladbollar:
(15-20 stycken)
100 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker (jag valde råsocker istället)
3 dl havregryn
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt starkt kaffe/espresso

Rör ihop alla ingredienser och tillsätt slutligen kaffe tills du har en önskad konsistens på smeten.
Rulla bollar och lägg på en papprad plåt, gör inte jättestora då det kommer att bli större när de i nästa steg doppas i choklad.

Till cake pops behöver du följande:
200 gram choklad
15 pinnar
strössel (valfritt)
Presentsnöre/papper (valfritt)

Steg 1
Ställ in chokladbollarna i kylen i cirka 30 minuter, under tiden smälter du chokladen i ett vattenbad.
Ta ut plåten med chokladbollar ur kylen, doppa ena änden av pinnen i den smälta chokladen och stick ner den chokladtäcka sidan av pinnen i chokladbollen (detta fungerar som klister för att pinnen inte ska lossna). Ställ tillbaka plåten i kylen cirka 10 minuter.

Steg 2
Ta ut plåten och doppa dina pops i den smälta chokladen. Använd undersidan av en sked sked för att dra av överflödig choklad i botten på dina pops. Ställ tillbaka på papprad plåt och upprepa tills alla pops är doppade i choklad. Dekorera popsen med strössel och ställ in i kylen cirka 30 minuter.

Steg 3
Ta ut popsen ur kylen. Placera en bit bakplåtspapper på en skärbräda, använd sedan en kniv och jobba dig runt varje klubba med kniven lutad in mot botten och skär på så sätt bort "ringen" av överflödig choklad.

Steg 4
Dekorera dina cake pops med presentsnören, ståltråd, papper eller vad du själv kan hitta på.

Vill du se fler bilder på momenten kolla in Cake pops, kladdkaka/vit choklad


Det stundar dop, jag och syster har smidit planer ett bra tag nu. Det blir tema grönt och jag har idag beställt en grön klänning som jag hoppas hinner komma i tid till dopet. Chokladbolle popsen kommer att vara en av godsakerna vi bjuder på till dopfikat :)


Det är fortfarande bara lördagsförmiddag och jag har en hel del planer idag, ikväll blir det bio och popcorn med T.
Trevlig helg alla fina läsare!