torsdag 13 juni 2013

Rabarber och KanelGlass

Glass i stora lass, här kommer glassrecept nummer två. Jag börjar mer och mer känna att jag verkligen vill ha en glassmaskin. Ska jag eller ska jag inte köpa mig en? Är nu mer inne på att köpa en med kompressor då min frys inte rymmer den jag egentligen vill ha, den som hör till min köksmaskin. Jag har fått en maskin med kompressor rekommenderad av en kollega på jobbet. Om glassmaskinen ska ha en inbyggd kompressor däremot betyder det också att den tar mycket mera plats. Jag är kluven! Detta får bli ett beslut till efter min semester, som nu närmar sig med stormsteg. Imorgon jobbar jag min sista arbetsdag, sen blir det 3 härliga veckor SEMESTER!


Glass:
3 dl vispgrädde
3 ägg
1,5 dl florsocker
3/4 dl rabarberkompott
1 tsk kanel, mald

Vispa grädden (inte för hårt)
Separera gulan från vitan och vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Rör samman äggulorna med siktat florsocker samt rabarberkompotten och kanel, vispa med elvisp tills blandningen blir porös.
Vänd ner grädden och slutligen äggvitorna.

Lägg glassen i en låda med lock och ställ in i frysen.
Efter 1 timma: vänd om glassen och ställ tillbaka i frysen
Efter 2 timmar: vänd om glassen och ställ tillbaka i frysen
Efter 3 timmar: är glassen färdig att serveras.


Jag höftade lite med rabarberkompotten. Det man bör tänka på är att det inte får bli FÖR mycket mer vätska i smeten
än vad originalreceptet säger. Passerar man kompotten genom en finkornig sil och bara använder fruktköttet
kan man nog ha lite mer kompott.
Vispa allt i olika bunkar och se till att du har rena vispar till äggvitan.
Nu är det bara att njuta av din hemgjord glass ute i solskenet. En kopp kaffe till fungerar alldeles utmärkt!
Lycka till!

2 kommentarer:

Marie Bergman - Om livet på Cypern sa...

Tack snälla du för det receptet. Det låter helt sjukt gott =)

Elin Eriksson sa...

Vad roligt Marie, hoppas du blir lika nöjd som jag! Kram Elin