tisdag 11 juni 2013

Café Björndammen

Längs riksväg väg 55 mellan Strängnäs och Malmköping ligger det ett café som jag varmt vill rekommendera. En god vän till mig kommer att jobba där i sommar (ett jobb jag själv också gärna hade tackat ja till) och på mors dag åkte vi ut för att jag skulle få mig en titt. Då vi anlände något innan tio hade de inte hunnit öppna ännu, ett tiotal gäster fanns däremot redan på plats.  

Café Björndammen ligger precis intill insjön Ältaren och man har därmed som gäst en vacker utsikt över vattnet. Det finns alla möjligheter att sitta ute och njuta av solskenet, både vid bord och stolar på terrassen samt bänkar ute i det gröna. Föredrar man att sitta inomhus går det också bra även om det finns något färre sittplatser inne.


Detta är ett sommarcafé och de har därmed i dagsläget endast öppet under sommartid. 

Sommaren 2013:
Öppet 10:00 - 18:00 ALLA DAGARDe serverar inte bara kaffe och fikabröd utan man kan även köpa smörgåsar och annat gott. När vi var där tog vi alla glass och jag valde då smaken äpple och kanel, en riktig smakupplevelse. Testa den!


Jag såg nyligen att de börjat sälja lösviktste och jag har även hört rykten om en hel del andra godsaker som man under sommaren kommer att ha möjlighet att köpa med sig hem.


Har ni vägarna förbi i sommar tycker jag absolut att Café Björndammen är värt ett besök, ett mysigare ställe med bättre läge för ett sommarcafé får man leta efter.2 kommentarer:

Anonym sa...

Elin, du har rätt. Vi var där idag 8 juli. Mycket trevligt bemötande samt gott kaffe och fantastiska bakverk och smörgåsar. J Vehmas

Elin Åslund sa...

Visst är det en liten guldgruva :)!