lördag 15 juni 2013

Fika på jobbet!

Lördagsmorgon och jag kan utan problem räkna upp fler saker än vad jag har fingrar på händerna som är bra med denna dag. Jag sammanfattar alla i fyra ord: FÖRSTA DAGEN PÅ SEMESTERN!

I torsdags kväll tömde jag frysen på bakverk. Det blev blev en riktig fest till fredagsfikat på jobbet igår. Bullar i massor och även några cupcakes till dem som inte tål nötter. 


Recept finns här:

Rabarberbullar med Mandelmassa

Jordgubbsmuffinsen toppade jag med en mousse/frosting av grädde, mascarponeost, florsocker och slutligen färska jordgubbar. Jag själv smakade inte på dessa men fick höra av mina kollegor att de var RIKTIGT smaskiga. De blev också väldigt söta, tänk vad lite topping kan göra på en enkel liten muffins :)


Även om jag tyckte rabarberbullarna blev jättebra är nog ändå min favorit den kalljästa vetelängden fylld med hasselnötter. Den är lite speciell däremot då den är degig i mitten och frasig på utsidan. En av mina manliga kollegor tog en bit av hasselnötskransen och jag var snabb med att fråga vad han tyckte. Han svarade då; Jaaaaa, kanske lite torr?
Jag var då snabb med att rätt honom; nej nej, inte torr, den är frasig! :)

Alla gillar vi olika saker och så ska det vara. Det är också tur att det är så, annars skulle det inte finnas så många olika recept att välja mellan!


Nu loggar jag ut och det kommer de närmsta tre veckorna att ha semester och med största sannolikhet inte ha möjlighet att uppdatera bloggen alls. Redan idag styr vi bilen mot Hälsingland och jag ser fram emot lata dagar i sommarstugan, midsommarbröllop, systerresta till Barcelona och avslutningsvis en hel vecka på Gotland med ytterligare ett bröllop som avslutning.

Trevlig sommar!
Vi ses igen i mitten på juli!

4 kommentarer:

Bland bakverk och kastruller sa...

Önskar dig en mycket trevlig semester!!
kram

Elin Eriksson sa...

Tack:)

Anonym sa...

Vilken fin blogg du har! Blir sugen på att testa allt ;-) Fina bilder och bra beskrivningar! Ska prova den kalljästa vetekransen med nötfyllning. Mums!
Hälsningar från Mariell

Elin Eriksson sa...

Tack Mariell! Vad roligt att du gillar mina bilder och beskrivningar. Jag försöker så ofta det bara går att använda mina egna ord och beskrivningar i recepten hittar. Min förhoppning är att det uppskattas av fler :)

Lycka till med vetekransen, den har kommit att bli en av mina nya favoriter!

//Elin