torsdag 1 november 2012

04:00 & Sockerkringlor

Jag tycker alltid att tiden går alldeles för fort, speciellt under veckorna. Om man försöker minnas tillbaka några veckor blir allt som en stor soppa, det är svårt att skilja dem isär. För att råda bot på detta gjorde jag denna vecka något nytt. Jag har gått i tankar om att baka sockerkringlor ett bra tag nu, det var nästa ett år sedan sist. Det är ofta så med söta bröd att de är godast när det är nybakta, samma gäller sockerkringlor om ni frågar mig.

Vi kör gemensam frukost på jobbet någon gång varje månad, jag brukar vanligtvis ta tillfället i akt att testbaka något nytt brödrecept. Denna gång däremot kändes sockerkringlor som ett bättre alternativ.
Jag la mig tidigare än vanligt och ställde klockan på 04:00, då jag aldrig har några problem med att somna fungerar detta utan problem för mig. När klockan ringde morgonen efter vad det med ett leende på läpparna som jag klev upp.
Här ska bakas sockerkringlor!

Sockerkringlor
Jag har sedan tidigare publicerat receptet jag använder när jag bakar sockerkringlor, receptet har ni här.

Denna gång valde jag däremot att dubbla satsen och väga varje bit till 50 gram. Jag fick ihop 27 kringlor, något större kringlor än vad grundreceptet säger.

Det roliga men kringlor är att det inte ser mycket ut för världen när du tar ut dem ur ugnen. När du däremot penslat dem med smör och doppat dem i socker förvandlas de till det mest oemotståndliga bakverk.

Kringlorna hade en strykande åtgång på jobbet, ett bra betyg med andra ord!

Färdigjästa och redo att gå in i ugnen.
Min mamma brukade baka sockerkringlor med saffran när jag var liten, det är något som jag också vill testa nu när advent inte är långa bort.

Trevlig Torsdag alla läsare!

2 kommentarer:

Joacim / Matkoma sa...

Hej! Vilken fin blogg, börjar följa direkt. :)

Elin Eriksson sa...

Å vad roligt att höra Joacim! Alltid roligt när folk tar sig tid att skriva några rader. Speciellt om det gillar det man gör:) Fortsatt trevlig fredag! /Elin