onsdag 18 juli 2012

Egen Kolasås

Jag vet inte varför jag gruvade mig så länge innan jag testade detta första gången. Enklare kan det bara inte vara att gör egen kolasås. Se bara till att burken under hela koktiden är täckt med vatten, då kan inget gå fel.

Förvara den i en lufttät burk i kylen så håller den sig ett bra tag

Du behöver
1 burk kondenserad mjölk

Ta av pappret från burken, lägg den (oöppnad) i en gryta som du fyller med vatten. Se till att vattnet täcker hela burken, viktigt då burken kan explodera om vattnet försvinner.
Låt koka i 3 timmar under lock, fyll på mer vatten vid behov under koktiden.

Låt burken svalna innan du öppnar den.


Finns att köpa i de flesta matvarubutiker

2 kommentarer:

Sara sa...

Jag testade det där när jag skulle göra banoffie-pie och jag tyckte det var helt klart överreklamerat... Då gör jag hellre en kolasås ur grädde, sirap och socker. :)

Elin Eriksson sa...

Jag har testat några ggr att göra egen, det jag tycker är svårast är att få den lagomt tjock. Oftast blir min alldeles för rinnig och då är det omöjligt att ha i makroner.

Har du nått favorit recept på kolasås så testar jag mer än gärna!