söndag 19 maj 2013

Hasselnötsfyllning till Bullar

Ibland vill man smaksätta sina bullar med något annat än kanel, nötter kan då vara ett utmärkt alternativ. Vi äter mycket nötter här hemma och jag är mycket tacksam över att varken T eller jag är nötallergiker. Man kan göra mycket gott med nötter i både matlagning och speciellt bakverk.

Jag vill understryka att jag tycker att man ska ta sig tid att rosta nötterna innan man kör sönder dem i mixern, smaken från hasselnötterna blommar verkligen ut när man rostar dem. Det gäller de flesta nötter varför momentet att rosta nötterna inte bör ses som ett moment man "kan" skippa.


Hasselnötsfyllning:
200 g smör, rumsvarmt
200 g råsocker
250-300 g hasselnötter

Rosta nötterna i en torr stekpanna och låt svalna.
Vispa samman smör och socker med elvisp.
Kör hasselnötterna i en mixer tills nötterna till en grövre mjölblandning.
Tillsätt nötterna till smöret och vispa med elvisp till en jämn fyllning.


Tre ingredienser

Hasselnötterna är rostade och mixade till ett grövre mjöl.

Vispa samman allt med elvisp till en slät smet.

Fyll dina bullar eller din vetelängd. MUMS!

Inga kommentarer: