söndag 1 juli 2012

Söndagsmorgon

God morgon!
I helgen har det bakats en hel del inför kvällens "tårtprovning" med min syster. Jag har säkert nämnt tidigare att jag har fått äran att göra bröllopstårtan när hon i augusti ska gifta sig med sin Kalle. Då hon inte riktigt vet vilken smak hon vill ha på tårtan så tänkte vi ha lite tårtprovning. Mer om detta kommer i senare inlägg.

I ugnen just nu har jag mitt första försök med hemmagjorda kex, det ska bli mycket spännande och se slutresultatet. Återkommer om det också!

Jag tog en sväng på Lagerhaus i fredags efter jobbet och hittade nya "mini" muffinsformar som jag inte kunde låta bli att köpa. De hade även  många fina kökshanddukar, efter att ha levat ett tag på vilka färger jag skulle välja fick det till slut bli två i färgerna mintblå och brun.

De är något högre än vanliga små formar, toppen om ni frågar mig. Kostnad 39 kr/st.
Kökshanddukar, bredd 49 cm, höjd 67 cm. Kostnad 39kr/st

I påskas fick jag en chiliplanta av min svärmor som för ett tag sedan blev alldeles för stor för sin planteringskruka, jag flyttade den till en större kruka och den fick även flytta ut på balkongen. Jag har aldrig haft gröna fingrar men jag försöker, jag försöker fortfarande kan man säga. Plantan tycks inte vilja växa sen jag flyttade den till den nya krukan, varför kan jag inte svara på?

Det som just nu får mig att fortsätta försöka är den mycket lilla chilifrukt som jag hittade i veckan, fortsättning följer.

Jag måste bara få avsluta med en bild fån sommarstugan, jag hittade nämligen min gamla mugg nu när jag var där i midsommar. Nostalgi på hög nivå!3 kommentarer:

Empan sa...

Toppen med små formar!
Fina handdukar oxå :)
Är väldigt nyfiken på tårtprovningen!!

Sara sa...

Idag tänkte jag göra dina rabarbermuffins och eftersom regnet är på ingång tänkte jag sätta en bulldeg också :)
Ha en riktigt trevlig söndag med tårtprovning.
Ang chiliplantan, ge den lite tid och framförallt solsken (kanske svårt) så ska du se att den tar dig och ger dig massor med frukt. :) Den går även att övervintra sen, med bara ett uns vatten lite då och då under vintern. :) Lycka till!

Emma sa...

Åh det var längesen jag var på lagerhouse, får nog ta mig en sväng dit! / Emma