lördag 2 juni 2012

Söta ChokladCupcakes med Marängfrosting

Min guddotter fyllde nyligen 2 år och givetvis betyder det kalas. Hennes mamma och jag delade upp bakningen och jag stod för Mini kanelbullarCookies med Marshmallows och Nonstop, och dessa söta mini chokladcupcakes med marängfrosting.

Det som är bra med mini size på bakverk är att gästerna får möjlighet att smaka flera sorter och är det kalas och det också bjuds på tårta är det prefekt med små söta cupcakes vid sidan av. Dessa cupcakes går utmärkt att frysa in med och utan frosting. I och med att det är små blir det lättare torra om de får stå framme i rumstemperatur, frys därför in dem eller förvara dem i kylen fram tills servering.

Receptet har jag hittat på Danielles bakblogg Heavenly Cupcake, hon kallar dem devil´s food minicupcakes.


Mini Cupcakes
(ca 45 st)
50 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl varmt vatten
0,5 dl kakao
2 1/4 dl vetemjöl
1 nypa salt
1,5 tsk bakpulver

Ugn 180 grader C

Vispa smör och socker krämigt, tillsätt ägg och vispa poröst.
Mät upp 1 dl varmt vatten i en bunke, tillsätt kakao och vispa tills kakaon löst sig helt.
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke.
Vänd ner kakao blandningen och de torra ingredienserna i äggsmeten och rör försiktigt till en smet.

Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem 3/4 med smet. Grädda ca 10 minuter.
Låt cupcakesen svalna helt innan du frostar dem.

Receptet på frostingen hittar du här

Cupcakesen innan frostingen kommer på.

Morgonfika ute i gräset, det blir inte bättre än så.

Hugg in!

2 kommentarer:

Emmelie sa...

Har helt missat detta inlägg!!
Tusen tack för all hjälp! Du är bäst <3

Elin Eriksson sa...

Tack själva, så roligt att få vara med och fira gojäntan!