lördag 7 april 2012

Seg Kladdkaka

Kladdkaka är något som går hem hos de flesta och den fungerar året om. Man kan även välja att smaksätta den med sina favoriter; nötter, after eight, kokos, dumle, osv.

Jag gillar detta recept då man använder både smör och olja, resultatet blir en riktigt seg kaka. Ingen vill ha en torr kladdkaka och med detta recept blir kakan seg ända ut i kanterna. Räkna med tomma tallrikar när du dukar av bordet!

Bon Apetit!
Recept:
2 ägg
50 g smör
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0,5 dl matolja
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk choklad 70%

Ugn 175 grader.

Smöra en form (jag valde en springform 24 cm)
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker poröst.
Rör ner smör och olja i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke innan du vänder ner dem i smeten.
Häll sedan smeten i den smörade formen och hacka chokladen grovt och strö över.
Grädda i ugnen ca 30 minuter.

Som ni ser på bilden har jag just i denna kladdkaka använt en mjölkchoklad. Jag rekommenderar däremot att man använde en 70% choklad. Mjölkchoklad smälter inte lika bra och resultatet blir därmed inte heller ultimat.
Kanterna blir riktigt sega och goda, inget man vill lämna på tallriken.

Inga kommentarer: