måndag 19 mars 2012

Mycket Motgång Med Markroner

Jag har bakat mycket på sista tiden och mitt fokus har varit makroner. Jag måste däremot motvilligt meddela att min frustration bara växer över detta utsökta lilla bakverk som bara tycks vilja mig illa. Jag trodde verkligen att jag hade löst problemet när jag hittade receptet med sockerlag, men inte. Det känns just nu som att jag för varje nytt försök får ett om möjligt ännu sämre resultat, jag förstår inte?

Jag gick till och med i all min frustration och köpte silikonmattor som är gjorda för just makroner, jag var väldigt förväntansfull och trodde verkligen att detta skulle fungera. Sämre köp dock var det länge sen jag gjorde. Det är bara att konstatera, det finns inga genvägar! De får visserligen alla samma storlek, men det är så gott som omöjligt att få det att lossna från mattan och om du får dem att lossna så fastnar innehållet på mattan, vem kom på detta skämt?

Här är silikonmattan. Det ser grymma ut, men detta är innan gräddning. Tro mig,  skenet bedrar!

Jag söker på nätet efter nya recept men hittar inget som jag inte redan har testat, ska det verkligen vara så här svårt?

Makronerna blir underbara i smaken, men utseendemässigt håller de inte måttet och mitt tålamod börjar tryta. Förra helgen var jag tvungen att ställa mig och baka kakor och muffins bara för att jag skulle få tillbaka mitt självförtroende. Jag kan baka, jag är inte rädd!


För alla Er som upplevt/upplever detta problem vill jag att ni ska veta att ni inte är ensamma. Även om man kan tro att man är den enda i hela bakvärlden som ej kan lyckas med makroner. Vilket man kan tro om man surfar runt på nätet och får se bilder från alla dem som lyckats. Fast det är väl kanske inte så konstigt att ingen lägger ut bilder på sina misslyckade bakverk, det är nog bara jag som är dum nog att göra det.

Sist jag bakade satt jag på golvet framför ugnen med näsan tryckt mot ugnsluckan. Min taktik var att prata upp makronerna från plåten, min sambo trodde att jag hade blivit galen. Jag behöver kanske inte säga att det inte fungerade. Nu börjar säkerligen även ni tro att jag blivit tokig, så jag ska ge mig för denna gång. 

Jag avslutar detta inlägg med att "bjuda" på mina misslyckanden, detta endast för att kunna glädja Er andra där ute som också kämpar med detta franska delikata påhitt.

Enjoy!

Hallonmakroner med smörkräm smaksatt med hallon.
Chokladmakroner med violkräm.

Citronmakroner med smörkräm.

Chokladmakroner med ganache.

Chokladmakroner med karamell och nutellakräm.

Man kan alltid försöka dölja kaos med svartvita bilder :)


Citronmakroner med nutellakräm.

2 kommentarer:

Emmelie sa...

Och jag som hade tänkt att jag skulle försöka mig på en omgång.... Hmmm vet inte om jag vågar :(

Elin Eriksson sa...

För mig gick det bättre i början. Så kom igen nu, tillsammans kanske vi kan knäcka detta mysterium!