tisdag 28 februari 2012

Inspirationsresa till Paris

Även om det bara är februari möttes vi av ett Paris i vår. Redan första dagen snubblade vi över en av LADURÉEs butiker. Laduréen är ett franska konditori som har funnits sedan tidigt 1900-tal, idag finns kedjan även i många andra länder och inom kort även i Stockholm sägs det. Ladurée har specialiserat sig på just macarons (makroner på svenska). 

Även om butiken var packad med folk och kön sträckte sig långt utanför dörren fanns det inget annat alternativ, bara att börja köa. Här är några bilder från Ladueéens skyltfönster. 


En annan kedja som jag aldrig hade hört talas om som vi stötte på lite varstans var PAUL, deras största sortiment var macarons, men hade även många andra bakverk.


Det var svårt att bestämma sig för vilka smaker man skulle välja när man väl stod där i butiken, men en sak kan jag säga. Om ni ska smaka någon av deras macarons så testa Carmel with salted butter, bara smälter i munnen.


Frukost, inte som hemma kanske.
Jag är mycket svar för croissanter och är man i Frankrike så hinner man äta många croissanter under 4 dagar. Här är en bild från en av frukostarna vi avnjöt där borta.


Fika, lite mer som hemma.
Besöker man Paris på vårkanten vill man inte trängas med folk nere i tunnelbanan utan man går längs gatorna och njuter av den fantastiskt bevarade arkitekturen. Det blir därav en hel del pauser och ypperliga tillfällen att fika.


Uteserveringarna hade öppnat och vi satte oss många gånger och beställde in en god dessert och ett glas vin och njöt av solen som värmde i ansiktet. Det är fascinerande att se den inhemska befolkningen som oftast ensamma sätter sig lite hastigt på en uteservering, tänder en cigarett och beställer samtidigt en expresso. Dricker upp expresson och går därefter vidare. Det hela är över på ett ögonblick så det gäller att man är med om man ska hinna se dem.

Créme Brulée, den bästa jag någonsin ätit!
Créme Caramel
Crepes med Nutella
Gränderna i Paris bjuder på många små söta butiker och framför allt konditorier/bagerier. Jag hade min kamera redo så gott som hela tiden för att samla idéer och föreviga godsakerna på bild då det inte fanns någon chans att man kunde smaka på allt.


Paris, jag lovar att komma åter!

2 kommentarer:

Madeleine sa...

Ni verkar haft det fantastiskt. Åh så avundsjuk jag blir! :)

Elin Eriksson sa...

Det var så bra det bara kan vara!