onsdag 17 december 2014

PepparkaksTiramisù

I lördags var vi bortbjudna på middag och jag fick äran att stå för efterrätten. Då det är december månad ville jag gärna baka någonting med julens smaker och i det senaste numret av tidningen BAKA hittade jag det här receptet. En enkel och god (inte allt för söt) efterrätt som går utmärkt att förbereda dagen innan.

Tiramisùn föll alla i smaken och även jag skrapade ur de sista ur glaset.

PepparkaksTiramisù:
(4- 5 portioner)
150 g pepparkakor
120 g ägg (ca 2 st)
60 g råsocker (ca 4 msk)
200 g mascarpone eller färskost (2 dl)
30 g konjak, mandellikör eller whisky (2 msk)
150 g starkt kallt kaffe, (ca 1,5 dl)

Dekoration:
Kakao
Kanel

Krossa pepparkakorna och fördela hälften i botten på 4 portionsformar.
Dela äggen. Vispa äggula och socker pösigt. Vänd ner mascarpone, lite i taget och tillsätt därefter konjak, mandellikör eller whisky och vänd samman till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.

Droppa hälften av kaffet över kakorna i botten på portionsformarna. Fördela hälften av smeten över och upprepa allt en gång till. Låt stå minst 5 timmar i kylskåp (gärna över natten).
Sikta över kakao och kanel innan servering.

Happy Baking!

Inga kommentarer: