fredag 31 oktober 2014

Frosting på brynt smör

Den här frostingen måste vara det bästa som hänt på länge (Browned butter frosting). Frostingen har en bas av brynt smör och får den där knäckiga/karamelliserade smaken.MUMS! Receptet kommer från boken Lomelinos tårtor och jag jag kan knappt bärga mig tills jag får göra den igen. Cupcakes, macarons, tårtor, låta fantasin flöda!!!

När du bryner smöret får den en lätt brun färg och det bildas små små bruna prickar. När du sen vispar upp smöret blir det vitt och de bruna prickarna från smöret och kanelen (om du väljer att använda kanel) gör att frostingen blir lätt prickig. Vackert om du frågar mig!

Frosting på brynt smör:
200 g osaltat smör
2,5 dl florsocker
3/4 dl vispgrädde
en nypa kanel (kan uteslutas)

OBS! använd osaltat smör, annars finns det risk för saltkorn i frostingen

Smält smöret i en låg vid kastrull. Låt sjuda under omrörning tills det har en fin gyllene färg.
Rör om när smöret tystnar och det doftar lite knäckigt. (om du vill ta bort eventuella bruna prickar kan du antingen sila smöret genom en finmaskig sil eller låda den rinna genom ett kaffefilter)

Häll upp smöret i en skål och låt det svalna en stund. Täck över och låt sedan stelna lätt i kylen.

Vispa smöret vitt, tillsätt florsocker och grädde och en nypa kanel.
Vispa till en fluffig smet.

Happy Baking!

Inga kommentarer: