torsdag 11 april 2013

Kökselektronik

Min elvisp används flitigt, flera gånger i veckan åker den fram och det vispas allt ifrån grädde till kaksmet. Min gamla hade gjort sitt och nu (visserligen för två månader sedan snart) när jag fyllde hade mamma köpt en ny till mig, en röd :) Det har väl inte undgått någon av er där ute som följer min blogg att jag gillar röda saker, mitt kök är fyllt av dem!

Jag blir glad av ny kökselektronik, det finns hundratals köksmaskiner som gör underverk i köket och förvandlar bak/matlagningen till rena glädjen  Den tråkiga biten är däremot att alla saker ska få plats i köket och även om elektronik är billigare idag än någonsin, kostar den fortfarande pengar och livslängden på grejerna är tyvärr inte vad det var en gång i tiden.


Jag lägger gärna några extra slantar på ett riktigt bra köksredskap istället för fler som jag vet inte kommer hålla i längden. Det är roligare att arbeta med riktiga grejer och de tål också oftast lite mer.

Något jag funderat på ett tag nu är en glassmaskin. Alltid när jag letar nya recept hittar jag recept på glass och blir lika besviken varje gång när jag inser att jag fortfarande inte har den där glassmaskinen. När jag hälsade på min kära vän E senast berättade hon att det finns tillbehör för KitchenAid köksmaskin som gör att man kan använda den som glassmaskin, se länk här. Om ja förstår det hela rätt ska man förvara bunken i frysen och det är där jag fastnar. Min frys rymmer inte denna stor bunke. Annars hade det varit ett lätt val då jag redan har köksmaskinen. Får klura vidare på den.


Min stavmixer valde även den att lägga av för inte så länge sedan, ungefär i samma veva som elvispen tackade för sig. Visst är det ofta så när något gå sönder, då ska också något annat sluta fungera. Sist när min mixer brann upp råkade jag även bränna av sladden på kaffebryggaren på spisplattan. Typiskt!

Jag har nu köpt mig en ny stavmixer och många roliga tillbehör därtill, SKOJ!Den elektriska köksvågen jag köpte är en billig historia, anledningen till detta var att jag inte trodde fullt ut på idén med digital köksvåg. Nu får jag bita mig i tungan och erkänna att vågen är en av sakerna som jag använder mest i köket när jag bakar och lagar mat. Hade jag vetat det innan hade jag nog lagt lite mer energi på att se över utbudet och den hade gärna också fått vara röd :)

Prislappen på kökstermometern var något saftigare i jämförelse med vågen, jag funderade noga och länge innan jag valde. Den är också något som jag verkligen använder mig av, speciellt för att tempa bröd. Alltid lika svårt tycker jag när man bakar ett bröd för första gången att veta om det verkligen är genomgräddat. Jag kan ärligt säga att jag inte misslyckats "temperaturmässigt sätt" med något bröd sen jag köpte min termometer.

TEMPERATUR FÖR BRÖD

(inner temperatur)

Ljust bröd      92-96 grader C

Mörkt bröd      98 grader CDet var lite av mina tankar kring kökselektronik, dags att tacka för mig och lägga huvudet på kudden några timmar. Imorgon är det fredag och jag ser fram emot fredagskänslan på jobbet, middag med en kär väninna samt leveransen av vår nya soffa. Det kan bli en riktigt bra fredag!

godnatt

2 kommentarer:

Emmelie sa...

Brann sladden till kaffebryggaren upp?! Har du lycksts byta den eller får du inge kaffe hemma? :(
Kraaaam

Elin Eriksson sa...

Det var på min förra bryggare Em, vi körde därefter med presskaffe en längre tid innan jag fick maskinen vi har nu. Så för stunden går det ingen nöd på mig :) Sippar faktiskt på en kopp just nu :)