tisdag 12 juni 2012

BAKA & Chokladmuffins

Det var tunga steg hem från jobbet idag, både måndag och tisdag har bara rusat fram och mycket av det jag trodde att jag skulle hinna med har fått bli liggande. Som tur var klarade jag min från de skyfall som föll över stockholmstrakten någon timme innan jag lämnade jobbet, ibland har man turen på sin sida.

När jag kom hem och öppnade ytterdörren blev jag genast på strålande humör och fotstegen kändes plötsligt så mycket lättare. Min favorittidning låg där och väntade på mig och jag blir alltid lika glad när den kommer. Efter middagen satte jag mig och bläddrade blad alla reportage/vackra bilder och recept. Till slut gick det bara inte att hålla sig. Jag var bara tvungen att baka något! Det fick bli chokladmuffins, alltid bra att ha hemma i frysen!


Receptet kommer här:
(ca 12 muffins)

2 ägg
2 dl strösocker
175 g smör
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
0,5 tsk salt
1 3/4 dl mjölk
0,5 tsk vaniljsocker

Ugn 175 grader C

Vispa strösocker, vaniljsocker och ägg poröst.
Smält smöret och blanda med mjölken.
Vänd ner smörblandningen i äggsmeten och sikta över de torra ingredienserna.
Vänd om till en smidig smet.

Fördela smeten 2/3 i muffinsformar och grädda i ugnen ca 20 minuter.
Om man vill smaksätta muffinsen eller blanda i någon fyllning så gör det innan du fördelar ut smeten i formarna. Vill du hellre ha en topping på dem så ha i så fall på den efter att du fördelat ut smeten i formarna. Viss form av topping kan behöva fördelas ut när muffinsen har gått en stund i ugnen, men det brukar i så fall stå i receptet.

Trevlig kväll!

2 kommentarer:

Linda Y. sa...

Bästa dessertbloggen! Allt ser himmelskt ut. Är så glad att du har startat en blogg så man kan följa dina fantastiska bakverk!

Elin Eriksson sa...

Hoppas du hittar några goda recept som du vågar prova dig på Linda!