söndag 6 maj 2012

Coconut Cream Cupcakes

Denna cupcake som ni ser i rubriken innehåller kokosgrädde, något som inte alltid är så lätt att få tag på i matvarubutiken. Köp då istället kokosmjölk (skaka den inte innan du öppnar den), grädden är den delen som är vit och hård! Jag har hittat receptet i The hello cupcake book av Leila och de blev riktigt goda. Inte alls en kraftig smak av kokos utan bara ett lätt inslag. Toppa dem med valfri frosting, jag valde att göra en marängfrosting och strö lite kokos på toppen.

Lycka till!


Recept:
(ca 12 normalstora/ca 40 mini)
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl kokosgrädde
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Ugn 175 garder C

Vispa ägg, strösocker, vaniljsocker poröst.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt kokosgrädden och låt dem smälta samman, vänd sedan ner i äggsmeten.
Blanda att torra ingredienser i en bunke, sikta ner blandningen i smeten, vänd ner försiktigt men väl.
Placera ut formar in en muffinsplåt och fyll upp den 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter för stora och 7-10 minuter för mini.
Låt svalna helt innan du frostar dem!


Stök i mitt kök

Ägg

Innan gräddning
Färdiggräddade!

Inga kommentarer: