måndag 25 mars 2013

Taxinge Slott

På lördags morgonen styrde jag bilen väster ut mot den vackra sommarstaden Strängnäs. Väl framme hos nära och kära blev det frukost och därefter packade vi in oss i bilen igen och styrde mot Nykvarn och Taxinge slott.

Länge har vi pratat om att åka dit för att fika och strosa kring i de små bodarna utanför slottet, där finns massor av fina saker till hemmet. Det blev så klart massor av bilder från besöket, har du vägarna förbi Nykvarn kan jag verkligen rekommendera ett besök på slottet. På sommaren finns sol och bad möjligheter och lagom till jul anordnar de julmarknad. Det är också här de spelar in Hela Sverige Bakar.

Det var ett stort utbud på kakmått, jag valde åtta stycken nya till min samling :)

Min kära vän E och min guddotter, båda redo att kliva in i värmen och ta en fika!

Trappen var prydd med videung. Även om våren inte känns i luften ännu ser man
många tecken i naturen.


Väl inne i caféet möttes vi av en kak- och tårtbuffé svår att beskriva med ord. Jag insåg snabbt att det skulle bli svårt att i efterhand måla upp denna vy, jag plockade istället fram kameran och tog bilder på några av godsakerna. Nu låter jag bilderna tala för sig själv!Efter fikapausen besökte vi en annan av bodarna, där möttes vi av så mycket fina saker att inte ens mitt och E:s kök tillsamman skulle rymma alla prylar. Varför har jag inte ett gigantiskt stort kök med meterlånga bänkar som jag kan pryda med härlig burkar och ställningar. Bild nr två nedan är på en av alla ställningar för kaffemuggar som verkligen fastnade för, mina köksbänkar är däremot redan fyllda med tråkiga nödvändigheter.Inte ens min kitchenaid får plats, den står undan stuvad i ett skåp. Jag borde skämmas! Vart är mitt gigantiska drömkök?För er som är nyfikna kolla in hemsidan, där finns massor av information om Taxinge slott.

3 kommentarer:

Sara sa...

Har hört mycket om Taxinge men aldrig varit där. Får ta det nästa gång jag är i Strängnäs hos min syster. :)
Det ser ju helt klart ljuvligt ut och med finfint sällskap dessutom. :)

Elin Eriksson sa...

Ja, jag kan verkligen rekommendera ett besök! Ännu finare är det nog under sommartid om jag ska lita på bilderna på hemsidan:)

Bästa sällskapet! :)

Bland bakverk och kastruller sa...

Vilket himmelrike och vilken kak och tårtbuffé. Jisses!!!