Jag älskar frosting med philadelphiaost, men ibland tycker jag att det kan vara svårt att få till konsistensen och man behöver använda mängder med florsocker (vilket gör att den blir himla sött). Denna frosting kan man inte misslyckas med, smöret gör att den den håller sin konsistens och vill man inte använda allt florsocker så kommer ändå frostingen att hålla efter att den fått stelna i kylen.
Dessa cupcakes gjorde jag till min systers möhippa, banan cupcakes med kexchoklad. Receptet kommer inom kort.
Du behöver:
200 g smör, rumsvarmt
2 msk mjölk/grädde
3 tsk vaniljsocker
ca 4 dl florsocker
Vispa smöret mjukt och fluffigt med en elvisp eller i köksassistenten.
Tillsätt grädde och vaniljsocker och vispa ordentligt.
Sikta i florsocker, lite i taget tills du har en bra konsistens på frostingen.
Ställ i kylen och låt stelna en aning innan du fyller spritspåsen och frostar dina cupcakes.
Förvara dem i kylen i en lufttät burk och ta fram en stund innan servering.
Bröd som jäser, muffins och bullar som reser sig i ugnen, kakor som smälter ut på plåten och ljudet från köksassistenten...de är musik i mina öron.
Leta i min blogg
Etiketter
Baka utan ugn
Baka utan ägg
Bröd
Bröllop
Bullar
Cake Pops
Cheesecake/Paj
Choklad
Cookies
Cupcakes/Muffins
Dop
Efterrätt
Frosting och Fyllning
Frukt och Bär
Glass
Glutenfritt
Godis
Grilla
Happy Birthday
Jul
Kalljäst
Kladdkaka/Brownie
LCHF
Macarons
Maräng
Mjuka kakor
Möhippa
Pannkakor/våfflor
Påsk
Saffran
Sufflé
Surdeg
Söta Bröd
Tårta
Valentine´s Day
Whoopie Pies
Övrigt
1 kommentar:
Smakade för sött och för fettigt. Rekommenderar inte.
Skicka en kommentar