måndag 13 augusti 2012

Vaniljfrosting

Jag älskar frosting med philadelphiaost, men ibland tycker jag att det kan vara svårt att få till konsistensen och man behöver använda mängder med florsocker (vilket gör att den blir himla sött). Denna frosting kan man inte misslyckas med, smöret gör att den den håller sin konsistens och vill man inte använda allt florsocker så kommer ändå frostingen att hålla efter att den fått stelna i kylen.

Dessa cupcakes gjorde jag till min systers möhippa, banan cupcakes med kexchoklad. Receptet kommer inom kort.


Du behöver:
200 g smör, rumsvarmt
2 msk mjölk/grädde
3 tsk vaniljsocker
ca 4 dl florsocker

Vispa smöret mjukt och fluffigt med en elvisp eller i köksassistenten.
Tillsätt grädde och vaniljsocker och vispa ordentligt.
Sikta i florsocker, lite i taget tills du har en bra konsistens på frostingen.
Ställ i kylen och låt stelna en aning innan du fyller spritspåsen och frostar dina cupcakes.

Förvara dem i kylen i en lufttät burk och ta fram en stund innan servering.


1 kommentar:

Anonym sa...

Smakade för sött och för fettigt. Rekommenderar inte.