Jag toppade dem med en vaniljfrosting och stack sedan ner en bit kexchoklad i varje, mycket söta om jag får säga det själv!
10-12 cupcakes:
2 ägg
2 dl strösocker
2 bananer
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
50 g smält smör
2 kexchoklad
Ugn 180 grader C
Skala och mosa bananerna.
Vispa ägg och socker poröst och blanda ner de mosade bananerna.
Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten.
Tillsätt slutligen det smälta smöret och vänd ihop till en slät smet.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem 2/3 upp till kanten.
Dela kexchokladen i mindre bitar och dryck ner en bit i varje muffins.
Grädda i ca 20 minuter, stickan ska komma ut ren.
Jag äter själv inte banan om det inte är i bakverk, så det är sällan det finns banan hemma hos oss. |
Mosa bananen och dela kexchokladen i bitar så att den så gott som täcks av smeten i muffinsformen. |
Dags att grädda |
Jag köpte kexchoklad i påse "mini" och delade på mitten som jag stack ner i frostingen. |
Bubbel på kylning |
Ingen dålig frukost må jag lova |
Tillbehör till möhippan |
Uppdrag på stan, inte många som tackade nej till att var med på ett foto |
Vrålhungriga var vi efter en frukost som endast var fylld av socker och alkohol, lunchen smakade fantastiskt! |
2 kommentarer:
Hejsan! :) Tänkte fråga vilka banan cupcakes du gillar bättre av dina banan cupcakes med kexchoklad, eller banana caramel cupcakes? Har såå mycket banan hemma, så borde baka något gott av dem :)
Hej Diana, min favorit är nog banan och karamell muffinsen, eller som sockerkaka. Lika goda båda! Tårtan var underbar http://endoftavnybakt.blogspot.se/2013/01/banantarta-med-kolasas.html?m=0
Ha en bra dag!
//Elin
Skicka en kommentar