Tillsammans med en kopp kaffe kan en bit tryffel vara bland det bästa som finns. Tryfflar är också väldigt enkelt att göra, smaksättningen väljer du själv. Till jul kan det vara gott med glögg som smaksättning, här kommer ett recept från Mia Öhrns bok Julens godsaker.
Glöggtryfflar:
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör
1 tsk honung
2 msk starkvinsglögg
Kakao till doppning
Klä en form (12x18 cm) med plastfolie.
Hacka chokladen fint.
Koka upp vispgrädde med smör och honung, dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen.
Vispa ihop till en slät tryffelsmet. Tillsätt glöggen och vispa igen till en slät smet.
Häll chokladen i formen och låt stelna i kylskåp i minst 3-4 timmar.
Lossa tryffeln ur formen och skär den i mindre bitar. För att undvika att kniven fastnar skölj den i vatten och torka av mellan varje knivdrag. Låt stelna i kylen cirka 10 minuter.
Doppa tryfflarna i kakao och förvara i svalt fram till servering.
Bröd som jäser, muffins och bullar som reser sig i ugnen, kakor som smälter ut på plåten och ljudet från köksassistenten...de är musik i mina öron.
Leta i min blogg
Etiketter
Baka utan ugn
Baka utan ägg
Bröd
Bröllop
Bullar
Cake Pops
Cheesecake/Paj
Choklad
Cookies
Cupcakes/Muffins
Dop
Efterrätt
Frosting och Fyllning
Frukt och Bär
Glass
Glutenfritt
Godis
Grilla
Happy Birthday
Jul
Kalljäst
Kladdkaka/Brownie
LCHF
Macarons
Maräng
Mjuka kakor
Möhippa
Pannkakor/våfflor
Påsk
Saffran
Sufflé
Surdeg
Söta Bröd
Tårta
Valentine´s Day
Whoopie Pies
Övrigt
lördag 14 december 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar