Resultatet blev mycket bra, det blev kaffe och blåbärspannacotta i soffan framför solsidan.
Vackra färger är alltid ett plus i bakverk! |
BlåbärsPannacotta:
(ca 4 portioner)
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
4 msk strösocker
1 vaniljstång
1 dl blåbär (frysta fungerar toppen)
Blåbärsgelé:
1 dl blåbär
1 tsk vaniljsocker
1 gelatinblad
ev lite vatten
blåbär att dekorera med
Blötlägg 2 gelatinblad i kallt vatten, minst 5 minuter.
Koka upp grädde, mjölk, socker, vaniljstång och 1 dl blåbär i en kastrull under omrörning.
Ta av kastrullen från spisplattan.
Vrid ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i kastrullen.
Låt stå och svalna, rör då och då.
Sila blandingen genom en finmaskig sil och fördela i portionsskålar.
Låt sedan stå kallt (i kylen) några timmar.
När pannacottan har stelnat (JA den ska gunga lätt när den är färdig) :
Blötlägg 1 gelatinblad i kallt vatten, minst 5 minuter.
koka upp 1 dl blådär och vaniljsocker i en kastrull, tillsätt ev lite vatten om du anser att det behövs (beror på hur vattniga blåbär du har).
Ta av kastrullen från plattan, vrid ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner i kastrullen.
Låt svalna (OBS! var försiktig så att det inte stelnar innan du hinner hälla upp det över pannacottan).
Skeda över gelén över pannacottan och låt sedan stå i kylen och stelna helt.
Precis innan servering dekorerar du med blåbären.
Frön från blåbären och vaniljstången lägger sig gärna i botten |
Använder du djupa glas som jag gör på bilden är ett tips att använda en tratt när du häller upp pannacottan, annars stänker det längs hela kanterna (tro mig, jag har testat). |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar