Det är så otroligt gott att man bara inte får baka för många och just därför är det här receptet toppen. Det blir ca 20 tunna och sega kakor att mumsa i sig och sen är det slut!
Om man absolut måste kan man givetvis dubbla receptet, men säg inte att jag inte varnade Er!
Bakade dessa i söndags morse, doftade ljuvligt i hela lägenheten! |
(ca 20 stycken)
50 g smör, rumstempererat
0,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk sirap (jag har testar ljus och mörk, båda fungerar bra)
1 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Ingefära efter smak (ca 0,5-1 tsk)
Ugn 175 grader C
Rör smör och socker pösigt, tillsätt vaniljsocker, sirap, vetemjöl, bakpulver och ingefära.
Arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela degen i två och forma rullar på papprad bakplåt.
Platta till degen med handflatan och använd en gaffel för att snedda mönster (se bild nedan).
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter
Låt svalna någon innan du skär långa sneda bitar av längderna.
Innan gräddning |
Under gräddning |
Efter gräddning |
Jag har ett mycket litet kakfat som passar utmärkt för en mindre mängd kakor, kakfatet är köpt på Lagerhaus |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar