Nu till valet av blåbär. Jag tycker att svenska blåbär är absolut godast, och använder mig främst av det. Ibland däremot vill man inte att hela smeten ska bli lila eller använda blåbären som dekoration. Jag köpte därför denna gång importerade blåbär från Holland och hade i smeten och som på bilden nedan, dekoration. Som tillbehör vispade jag upp grädde och istället för sylt tog jag frysta (svenska) blåbär och tinade lite lätt i micron, mycket godare än sylt!
Receptet är hämtat från tasteline.se
American Blueberry Pancakes |
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 dl filmjölk
1 msk smör, smält
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl blåbär
smör till stekning
Rör samman filmjölk, ägg och det smälta smöret
Blanda mjöl, salt, bakpulver och vänd ner i filmjölken
Hetta upp en stekpanna och vänd försiktigt ner blåbären i smeten
Stek pannkakorna i smör (ca 1 minut på varje sida), servera med vispad grädde och blåbär
Lätta att steka och vända i pannan |
Frukost, lunch, brunch eller efterrätt, pannkakor fungerar alltid! |
Gillar man inte sylt och grädde går det givetvis lika bra med smör och sirap, har du inte testat det ännu kan jag varmt rekommendera det också! |
Jag kan även tillägga att pannkakorna smakade lika goda kalla som varma! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar