Har du fått bullar över som börjar bli aningen torra, eller har du bullar i frysen som kanske har legat där för länge. Då är detta ett utmärkt tillfälle att göra bullskorpor.
Man kan om man vill pensla dem med smält smör innan de går in i ugnen, men jag tycker inte att det behövs.
Sätt ugnen på 180 grader C
Skiva upp bullarna i önskad tjocklek, det som är viktigt är att alla blir på ett ungefär lika tjocka för att de ska behöva samma torktid i ugnen.
Placera ut skivorna på en papprad plåt och ställ in i ugnen. Sänk samtidigt temperaturen till 150 grader C och låt den torka i ca 25 minuter (tills de blivit torra).
Lägg skorporna i en lufttät burk.
Inte för att skorporna brukar räcka så länge hemma hos mig, men beräkna hållbarheten upp till 4 veckor.
Bröd som jäser, muffins och bullar som reser sig i ugnen, kakor som smälter ut på plåten och ljudet från köksassistenten...de är musik i mina öron.
Leta i min blogg
Etiketter
Baka utan ugn
Baka utan ägg
Bröd
Bröllop
Bullar
Cake Pops
Cheesecake/Paj
Choklad
Cookies
Cupcakes/Muffins
Dop
Efterrätt
Frosting och Fyllning
Frukt och Bär
Glass
Glutenfritt
Godis
Grilla
Happy Birthday
Jul
Kalljäst
Kladdkaka/Brownie
LCHF
Macarons
Maräng
Mjuka kakor
Möhippa
Pannkakor/våfflor
Påsk
Saffran
Sufflé
Surdeg
Söta Bröd
Tårta
Valentine´s Day
Whoopie Pies
Övrigt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar