Recept:
5 stora äggvitor (ca 150 g)
3/4 dl mjölk eller grädde
3 tsk vaniljextrakt
1 st vaniljstång
290 g vetemjöl
3 msk majsstärkelse
350 g strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
175 g smör, rumsvarmt
Ugn 175 grader C
Blanda grädde, äggvitor, vaniljextrakt och frön från en vaniljstång.
Blanda mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt i en annan skål och sikta ingredienserna tre gånger.
Häll de torra ingredienserna i en mixerskål och låt blanda i två minuter.
Tillsätt smör och äggviteblandningen växelvis under omrörning i mixerskålen (minst tre omgångar, det hela ska ta ca 2 minuter).
Häll smeten i en smord ugnsform á 26 cm eller 2 st formar á 15 cm.
Grädda i 25 till 30 minuter i ugnen, kontrollera kakan men en sticka (stickan ska vara torr) innan du tar ut den.
Låt kakan svalna minst 10 minuter innan du tar ur den ur formen.
När du delar tårtbotten:
Gör det gärna dagen efter att du bakat den, detta för att kakan ska hinna sätta sig.
Frys gärna in den tårtbottnar och dela dem när den fortfarande är något fryst.
Bröd som jäser, muffins och bullar som reser sig i ugnen, kakor som smälter ut på plåten och ljudet från köksassistenten...de är musik i mina öron.
Leta i min blogg
Etiketter
Baka utan ugn
Baka utan ägg
Bröd
Bröllop
Bullar
Cake Pops
Cheesecake/Paj
Choklad
Cookies
Cupcakes/Muffins
Dop
Efterrätt
Frosting och Fyllning
Frukt och Bär
Glass
Glutenfritt
Godis
Grilla
Happy Birthday
Jul
Kalljäst
Kladdkaka/Brownie
LCHF
Macarons
Maräng
Mjuka kakor
Möhippa
Pannkakor/våfflor
Påsk
Saffran
Sufflé
Surdeg
Söta Bröd
Tårta
Valentine´s Day
Whoopie Pies
Övrigt
söndag 13 maj 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar