Receptet har jag hittat på Heavenlycupcake och hon i sin tur hade hittat det på Martha Stewarts hemsida. Receptet är med amerikanska mått från början, vill ni läsa det så finns länken här.
En sista sak bara, jag vill inte vara tjatig...men: Testbaka en kaka innan ni fyller en hel plåt och skjutsar in i ugnen. Man vet aldrig hur en kaka väljer att flyta ut i ugnen! Bättre med en eller två misslyckade kakor än en hel plåt!
Ingredienser:
225 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 2/3 dl farinsocker (eller ljust muscovado)
2 ägg
7 dl vetemjöl
1/2 msk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
450 g choklad
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg smör och socker i en bunke och visa med maskin/elvisp till en jämn smet.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje.
Tillsätt nu allt utom chokladen och rör samman till en deg.
Hacka chokladen grovt och arbeta in i degen.
Klicka ut jämnt stora kakor på en papprad plåt.
Grädda i 15-20 minuter i ugnen.
Låt kakorna svalna på plåten någon innan du förflyttar dem till ett galler där de får svalna helt.
3 kommentarer:
jättegoda kakor! Fick högsta poäng hos både pojkvännen och på jobbet :) Aldrig att jag bakar andra cookies igen
De blev väldigt saltiga.....
Borde ha hällt hälften av saltet.
Det är en stor mängd vetemjöl i receptet och därmed också en större mängd salt. Testa dig fram och dra ner på saltet. Lycka till!
/Elin
Skicka en kommentar