Den här frostingen måste vara det bästa som hänt på länge (Browned butter frosting). Frostingen har en bas av brynt smör och får den där knäckiga/karamelliserade smaken.MUMS! Receptet kommer från boken Lomelinos tårtor och jag jag kan knappt bärga mig tills jag får göra den igen. Cupcakes, macarons, tårtor, låta fantasin flöda!!!
När du bryner smöret får den en lätt brun färg och det bildas små små bruna prickar. När du sen vispar upp smöret blir det vitt och de bruna prickarna från smöret och kanelen (om du väljer att använda kanel) gör att frostingen blir lätt prickig. Vackert om du frågar mig!
Frosting på brynt smör:
200 g osaltat smör
2,5 dl florsocker
3/4 dl vispgrädde
en nypa kanel (kan uteslutas)
OBS! använd osaltat smör, annars finns det risk för saltkorn i frostingen
Smält smöret i en låg vid kastrull. Låt sjuda under omrörning tills det har en fin gyllene färg.
Rör om när smöret tystnar och det doftar lite knäckigt. (om du vill ta bort eventuella bruna prickar kan du antingen sila smöret genom en finmaskig sil eller låda den rinna genom ett kaffefilter)
Häll upp smöret i en skål och låt det svalna en stund. Täck över och låt sedan stelna lätt i kylen.
Vispa smöret vitt, tillsätt florsocker och grädde och en nypa kanel.
Vispa till en fluffig smet.
Happy Baking!
Bröd som jäser, muffins och bullar som reser sig i ugnen, kakor som smälter ut på plåten och ljudet från köksassistenten...de är musik i mina öron.
Leta i min blogg
Etiketter
Baka utan ugn
Baka utan ägg
Bröd
Bröllop
Bullar
Cake Pops
Cheesecake/Paj
Choklad
Cookies
Cupcakes/Muffins
Dop
Efterrätt
Frosting och Fyllning
Frukt och Bär
Glass
Glutenfritt
Godis
Grilla
Happy Birthday
Jul
Kalljäst
Kladdkaka/Brownie
LCHF
Macarons
Maräng
Mjuka kakor
Möhippa
Pannkakor/våfflor
Påsk
Saffran
Sufflé
Surdeg
Söta Bröd
Tårta
Valentine´s Day
Whoopie Pies
Övrigt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar