Håll lite koll på bröder de sista tio minuterna i ugnen, du kan behöva täcka bröder med lite folie för att undvika en bränt yta.
Hassel- och Valnötsbröd
1 l vatten
20 g jäst
1 100 g vetemjöl
400 g durumvete
40 g salt
100 g hasselnötter
100 g valnötter
Dag 1:
rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt resten av ingredienserna och kör degen i maskin minst 20 minuter, den ska bli elastisk.
Tillsätt nötterna och låt jäsa i kylen över natten.
Dag 2:
Forma degen till två bröd, låt jäsa i mjölade brödkorgar i rumstemperatur i två timmar.
Om du har en baksten lägg in den i ugnen och värm till 250 grader C (annars använd en plåt).
Tippa upp bröden på bakplåtspapper och vidare in i ugnen på bakstenen/plåten. Grädda i 45 minuter långt ner i ugnen
Jag valde att snitta mitt bröd för att få en fin yta. Det går att skapa det mest otroliga mönster genom att snitta brödets ovansida. Jag har mycket kvar att lära kan man säga :)
Vill du snitta bröder så gör det precis innan det går in i ugnen.
Happy Baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar