Dags för ännu ett recept på vaniljglass. Denna gång valde att smaksätta halva satsen med lakritsflakes, det hade nog däremot varit ännu godare med lakritspulver. Glassen behöver egentligen ingen smaksättning då den är underbart god bara precis som den är!
Glöm inte att spara vaniljstången! Skölj bara av den i kallt vatten och låt torka inlindad i hushållspapper.
Sen gör du ditt egna vaniljsocker!
Vaniljglass:
2,5 dl standardmjölk
en nypa salt
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
5 stora äggulor
1,5 dl strösocker
Värm mjölk, salt och socker i en kastrull. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg sedan ner allt i den varma mjölken. Lägg på locket, dra av från plattan och låt stå i rumstemperatur en timme.
Vispa äggulorna fluffigt.
Värm upp mjölken igen och plocka ur vaniljstången, häll mjölken över äggfluffet försiktigt under omvispning. Häll tillbaka allt i kastrullen och låt sjuda till 84 grader C, då börjar den tjockna.
Häll grädden i en skål, häll sedan över den varma glassmeten. Rör om och plasta. Ställ i kyl och låt bli kylskåpskall, gärna över natten.
Kör i glassmaskin.
(jag tycker att glassen behöver stå någon timma i frysen innan man hugger in, den är fortfarande något lös efter glassmaskinen. Receptet kommer från glassriket.se)
För fler bilder och ytterligare recept på vaniljglass se här.
Bröd som jäser, muffins och bullar som reser sig i ugnen, kakor som smälter ut på plåten och ljudet från köksassistenten...de är musik i mina öron.
Leta i min blogg
Etiketter
Baka utan ugn
Baka utan ägg
Bröd
Bröllop
Bullar
Cake Pops
Cheesecake/Paj
Choklad
Cookies
Cupcakes/Muffins
Dop
Efterrätt
Frosting och Fyllning
Frukt och Bär
Glass
Glutenfritt
Godis
Grilla
Happy Birthday
Jul
Kalljäst
Kladdkaka/Brownie
LCHF
Macarons
Maräng
Mjuka kakor
Möhippa
Pannkakor/våfflor
Påsk
Saffran
Sufflé
Surdeg
Söta Bröd
Tårta
Valentine´s Day
Whoopie Pies
Övrigt
måndag 21 oktober 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar