När jag testbakade denna första gången hade jag ingen bakform som var 15 cm i diameter. Nu däremot har jag köpt mig två stycken och jag vill inget annat just nu är att testbaka denna tårtbotten igen. Min syster har nämligen bestämt sig för att bröllopstårtan kommer att ha denna botten som bas. Bröllopet närmar sig med stormsteg och bitarna börjar nu falla på plats. Mycket spännande!
Receptet kommer även detta från boken LOMELINOS TÅRTOR
Browniebotten
225 g smör
200 g mörk choklad 70%
3 dl ljust muscovadosocker (löst packat i måttet)
1,5 dl strösocker
4 stora ägg
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
Ugn 175 grader C
Smöra och mjöla två bakformar á 15 cm i diameter.
Kuba smöret och hacka chokladen grovt, smält samman i en kastrull på låg värme.
Vispa allt socker och ägg poröst.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke.
Häll smör- och chokladblandningen i äggblandningen och vispa till en jämn smet.
Sikta ner de torra ingredienserna och rör smeten slät.
Fördela smeten i formarna, jämna till ytan med hjälp av en slev.
Grädda i 45-50 minuter
Låt bottnarna svalna 10 minuter i formen, vänd sedan upp dem och låt svalna helt på galler.
Dela bottnarna på mitten till fyra tunnare bottnar
Häll smör- och chokladblandningen i äggblandningen och vispa till en jämn smet. |
Jag använde mig av en bakform á 19 cm, för även om receptet är byggd för en bakform á 15 cm gick det utan problem att denna på mitten. |
Färdiggräddad |
4 kommentarer:
Brownies som är så gott - det kan ju inte gå fel! Hoppas du har en fin dag och att du har det riktigt kul när du förbereder inför bröllopet! /Emma
Det kommer nog att bli några dagar med hårt slit. Men det kommer det att vara värt när allt är klart. Ska bli mycke skoj!
Vet du om man kan dubbla det här receptet till en större botten?
Hej Minna, Jag har inte testat det. Gör du det så berätta gärna hur det blev :-) Lycka till!
Skicka en kommentar