Jag har lagt in en bild lite längre ner på en och samma smet, bara olika mängd vätska.
Till Kakorna:
3,5 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100 g smör, rumstempererat
2 1/4 dl ljust muscavadaosocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/4 dl mjölk
Sätt ugnen på 190 grader
Viska smör och socker mjukt och fluffigt
Tillsätt ägg och viska krämigt
Viska ner mjölken
Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och sikta ner dem i smeten
Blanda tills det blir en slät smet.
Spritsa eller klicka ut på plåt täckt med bakplåtspapper (ej för tätt)
Grädda ca 10 minuter
Låt svalna något på plåten innan du lyfter över dem till ett galler där de får svalna helt.
Jag spritsar ur mina kakor. |
Kakorna till höger är mina första testkakor, dem till vänster är när jag tillsatt mer vätska. |
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk espresso
Hasselnötter till garnering
Rör nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
Tillsätt kaffet och vispa fluffigt.
Spritsa krämen på undersidan på hälften av kakorna, lägg ihop den med den andra hälften som du ej har spritsat. Spritsa en klick kräm på toppen av varje whoopie och garnera med en hasselnöt.
Spritsa önskad mängd nutellakräm på hälften av kakorna |
Lägg på locket |
Spritsa en klick nutellakräm även på toppen och garnera med en hasselnöt |
Bara att servera! |
4 kommentarer:
Ser väldigt goda ut men som vanligt är ju bilderna bara bäst :) Perfekt känsla av att ha de där små kakorna framför sig.
Tack Micke, det var svårt att välja bilder i detta inlägg, fick så många bra.
Funkade finfint att ersätta det vanliga mjölet med glutenfritt :) Jammie!
@Linn - Vad roligt att höra!
Skicka en kommentar