söndag 4 mars 2012

Eget Vaniljsocker

Använder du färsk vaniljstång när du bakar hemma kan du även passa på att göra ditt eget vaniljsocker. Spara vaniljstängerna när du har skrapar ur fröna och stick ner dem i en burk med strösocker (har du använt vaniljstången i tex. vaniljkräm skölj av den i vatten och låta den torka i en bit papper innan du sticker ner den i sockret), när du fått ihop några stänger kör du dem i en knivmixer tills sockret blivit finkornit. Sila bort skalresterna och förvara i en burk med lock.
Det kan bildas klumpar i sockret, men misströsta inte. Rör bara om lite i burken innan användning!


Om man ej har några använda vaniljstänger hemma men ändå vill göra sitt eget vaniljsocker går det utmärkt att följa receptet nedan.


Du behöver:
7 dl strösocker
2 vaniljstänger

Skåra vaniljstängerna, skrapa ur fröna och dela skalet i bitar.
Häll allt tillsammans med sockret i en knivmixer, kör tills det blandats och sockret blivit finkornit.
Sila bort skalresterna och häll vaniljsockret i en burk med lock.
När sockret ska användas får man eventuellt röra om i burken, eftersom det kan bildas klumpar.


Inga kommentarer: