Det här receptet kommer från fantastiska Linda Lomelino, en tårtbotten á hallon brownie. Jag har bakat receptet flertalet gånger genom åren, med och utan hallon, som muffins och givetvis som tårta.
Jag tycker personligen att bottnarna blir lite väl mastiga i en tårta och skulle istället vilja lyfta fram den som ett alternativ till kladdkaka. Om du som jag föredrar en seg och inte så rinnig kladdkaka är det här receptet väl värt att testa!
HallonBrownie
225 g smör200 g mörk choklad 70%
3 dl ljust muscovadosocker (löst packat i måttet)
1,5 dl strösocker
4 stora ägg
4,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
100 h hallon, frysta eller färska
Ugn 175 grader C
Smöra och mjöla två bakformar á 15 cm i diameter.
Kuba smöret och hacka chokladen grovt, smält samman i en kastrull på låg värme.
Vispa allt socker och ägg poröst.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en bunke.
Häll smör- och chokladblandningen i äggblandningen och vispa till en jämn smet.
Sikta ner de torra ingredienserna och rör smeten slät.
Fördela smeten i formarna, jämna till ytan med hjälp av en slev.
Tryck ner hälften av hallonen i varje botten
Grädda i 45-50 minuter
Låt bottnarna svalna 10 minuter i formen, vänd sedan upp dem och låt svalna helt på galler.
Happy Baking!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar