onsdag 30 april 2014

Göra egen mandelmassa

Att göra egen mandelmassa är barnsligt enkelt. Det som egentligen krävs är en matberedare eller mixer för att köra samman allt till just en massa. Du bestämmer själv om du vill skålla och skala mandeln eller om du väljer att strunta i det. Jag tycker personligen inte att det behövs.


Mandelmassa:
200 g mandel
1 dl florsocker
1 dl strösocker
en lite skvätt, vatten/grädde eller mjölk

Kör mandel, florsocker och strösocker i en mixer. När mandeln är finmald tillsätt vatten, grädde eller mjöl under mixning tills massan har en bra konsistens. Nu är mandelmassan klar.

Om du vill ha en mandelmassa med bitar av grovhackad mandel vänd då ner dem när massan är färdig. Ett tips är också att rosta mandlarna lätt i stekpannan då rostningen ger otroligt god smak till mandelmassan.


Väljer du istället att köpa mandelmassa kolla då hur många procent mandel den består av. En riktlinje är att mindre än 50% mandel (samt många andra tillsatsen än socker) betyder att du har hittat en budgetvariant. Sträva efter 50/50 av mandel och socker.

Happy Baking!

Inga kommentarer: