Att göra egen mandelmassa är barnsligt enkelt. Det som egentligen krävs är en matberedare eller mixer för att köra samman allt till just en massa. Du bestämmer själv om du vill skålla och skala mandeln eller om du väljer att strunta i det. Jag tycker personligen inte att det behövs.
Mandelmassa:
200 g mandel
1 dl florsocker
1 dl strösocker
en lite skvätt, vatten/grädde eller mjölk
Kör mandel, florsocker och strösocker i en mixer. När mandeln är finmald tillsätt vatten, grädde eller mjöl under mixning tills massan har en bra konsistens. Nu är mandelmassan klar.
Om du vill ha en mandelmassa med bitar av grovhackad mandel vänd då ner dem när massan är färdig. Ett tips är också att rosta mandlarna lätt i stekpannan då rostningen ger otroligt god smak till mandelmassan.
Väljer du istället att köpa mandelmassa kolla då hur många procent mandel den består av. En riktlinje är att mindre än 50% mandel (samt många andra tillsatsen än socker) betyder att du har hittat en budgetvariant. Sträva efter 50/50 av mandel och socker.
Happy Baking!
Bröd som jäser, muffins och bullar som reser sig i ugnen, kakor som smälter ut på plåten och ljudet från köksassistenten...de är musik i mina öron.
Leta i min blogg
Etiketter
Baka utan ugn
Baka utan ägg
Bröd
Bröllop
Bullar
Cake Pops
Cheesecake/Paj
Choklad
Cookies
Cupcakes/Muffins
Dop
Efterrätt
Frosting och Fyllning
Frukt och Bär
Glass
Glutenfritt
Godis
Grilla
Happy Birthday
Jul
Kalljäst
Kladdkaka/Brownie
LCHF
Macarons
Maräng
Mjuka kakor
Möhippa
Pannkakor/våfflor
Påsk
Saffran
Sufflé
Surdeg
Söta Bröd
Tårta
Valentine´s Day
Whoopie Pies
Övrigt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar