tisdag 4 mars 2014

Vaniljbullar (FYLLNING)

Vanilj eller kanelbullar, vad är godast egentligen? Jag tycker ofta det finns två läger i denna fråga, de som alltid väljer kanel och det som (om det finns) alltid väljer vanilj. Jag är nog mer av en "kanelbulletjej", jag älskar kanel i alla former!

Bilderna nedan är från julbaket 2013, saffransgifflar. Recept finns här
Ett annat recept på bullar med vaniljfyllning är Rimbobullar, hitta receptet här

Fyllningen räcker till en sats bullar eller två längder/kransar
Fyllning:
150 g smör, rumsvarmt
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Under tiden bulldegen jäser vispa samman fyllningen.
Dela smöret i mindre bitar och vispa krämigt med en elvisp.
Tillsätt vaniljsocker och florsocker, vänd ner lätt innan du kör ihop alltsammans med elvispen till ej jämn massa.
Låt stå framme i rumstemperatur tills det är dags att fylla bullarna.

Inga kommentarer: