Kan det blir för mycket smörkräm i ett bakverk? Inte om ni frågar mig, jag har alltid älskat smör och på senare år insett vilken skillnad riktigt smör gör i bakverk. Jag ser heller att det är snudd på för mycket än när det snålats! Det här receptet har jag tidigare använt till biskvier, tårta och cupcakes.
Smörkrämen går givetvis att smaksätta ytterligare om skulle vilja det. Ett exempel är julbiskvierna på bilden nedan där även kanel, kryddnejlika och ingefära blandas ner i smörkrämen. Receptet på julbiskvierna hittar du här. Ett tårtrecept med denna smörkräm är min biskvitårta, hela receptet finns här.
Smörkräm, Choklad:
300 g smör, rumsvarmt
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk starkt kallt kaffe/espresso
2 äggulor
Rör/vispa upp smöret ljust och fluffigt, vänd ner florsocker, vaniljsocker och kakao. Tillsätt kaffe och äggula och vispa till en fluffig och jämn smet. Kyl i 15 minuter.
Gör du smörkrämen dagen innan förvara den i kylen över natten. Ta fram cirka en timme innan och vispa därefter upp den igen.
Gillar du inte kaffe kan du givetvis byta ut kaffet mot vatten, mjölk eller grädde.
Bröd som jäser, muffins och bullar som reser sig i ugnen, kakor som smälter ut på plåten och ljudet från köksassistenten...de är musik i mina öron.
Leta i min blogg
Etiketter
Baka utan ugn
Baka utan ägg
Bröd
Bröllop
Bullar
Cake Pops
Cheesecake/Paj
Choklad
Cookies
Cupcakes/Muffins
Dop
Efterrätt
Frosting och Fyllning
Frukt och Bär
Glass
Glutenfritt
Godis
Grilla
Happy Birthday
Jul
Kalljäst
Kladdkaka/Brownie
LCHF
Macarons
Maräng
Mjuka kakor
Möhippa
Pannkakor/våfflor
Påsk
Saffran
Sufflé
Surdeg
Söta Bröd
Tårta
Valentine´s Day
Whoopie Pies
Övrigt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar