Tänk att helgerna envisas med att gå så fort, jag hade inte mycket planerat men hann jag knappt med hälften ändå. Uttrycket "det blir aldrig som man tänkt sig" är mer sanning än undantag om ni frågar mig. Som jag nämnde bakade jag på torsdagskvällen en sockerkaka som jag tog med mig till jobbet på fredagen, kakan fick däremot åka med hem igen, tiden räckte inte till att bjuda på fika. Istället pimpade jag kakan med kristyr på lördag morgon och den fick därefter följa med till svärfar på lördagskaffe.
Sockerkakan är min favoritkaka med kardemumma, receptet finns här.
Jag hade fått en önskan från T att baka ett gott bröd och hittade som sagt det här receptet på mandelbröd, ett enkelt recept med få ingredienser. Då brödet jäser i kylen över natten bildas massor av god smak och jag kan tänka mig att lite surdeg i brödet bara skulle göra det ännu godare. Min surdeg har däremot "glömts bort" allt för många gången den senaste tiden och jag valde därmed att kassera den nu i helgen. Jag tänkte istället att jag skulle starta en ny och denna gången får det bli vetesurdeg igen, är också lite nyfiken på vildjäst.
Recept på mandelbrödet finns här
Det stundar dop igen och denna gång har jag fått en beställning på en vit marsipantårta med sneakers i vitt och lila på toppen. Efter att i veckan fått hem mallen på posten satte jag mig på söndagen och testade om jag kunde få till dem i marsipan eller om jag skulle behöva göra dem i sockerpasta. Sockerpastan var utan tvekan lättare att jobba med, marsipanen har en tendens att fastna i mallen och inte få en lika fin och slät yta. Jag brukar vanligtvis välja bort sockerpasta då jag tycker den är alldeles för söt, den här gången kommer jag däremot att välja sockerpasta (ingen som ska äta skorna ändå).
Köpte vit sockerpasta som jag också färgade lila, ett paket på 250 g räcker gott och väl till två par skor. Att ta ut all delar efter mallarna var inget större problem, är man bara noggrann så blir resultatet väldigt bra. Det kluriga är när alla delar ska limmas ihop (jag använder ett ätbart lim), då gäller det att ha tungan rätt i mun. För att vara första försöket gick det ändå rätt bra, jag känner mig nu redo för omgång nummer två som blir till dopet.
Jag valde att sätta sidenband i skorna istället för snören av sockerpasta, testade båda men kom fram till att sidenband nog ändå blir bäst. Vi får se till dopet vad mor och far tycker blir bäst.
Mina förhoppning om att baka kärlekskakor inför alla hjärtans dag blev det inget av denna helg, kanske hinner jag med det under veckan. Har hittat ett recept i senaste tidningen av BAKA på chokladkakor med chilipulver, låter lovande tycker jag!
Tack för titten, ha en trevlig kväll!
//Elin
Bröd som jäser, muffins och bullar som reser sig i ugnen, kakor som smälter ut på plåten och ljudet från köksassistenten...de är musik i mina öron.
Leta i min blogg
Etiketter
Baka utan ugn
Baka utan ägg
Bröd
Bröllop
Bullar
Cake Pops
Cheesecake/Paj
Choklad
Cookies
Cupcakes/Muffins
Dop
Efterrätt
Frosting och Fyllning
Frukt och Bär
Glass
Glutenfritt
Godis
Grilla
Happy Birthday
Jul
Kalljäst
Kladdkaka/Brownie
LCHF
Macarons
Maräng
Mjuka kakor
Möhippa
Pannkakor/våfflor
Påsk
Saffran
Sufflé
Surdeg
Söta Bröd
Tårta
Valentine´s Day
Whoopie Pies
Övrigt
måndag 10 februari 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hej ! Vilka supersöta skor du har gjort :) Måste bara fråga var du beställt mallarna till dem ??!
Hälsningar Liza
@Liza, visst är de söta :) Jag hittade dem på flera sidor men gjorde min beställning på Kakburken.se, här kommer en länk http://www.kakburken.se/index.php?cPath=3_333. Finns lite olika modeller med just denna heter Gympasko, 6 delar.
Ha en bra dag!
//Elin
Skicka en kommentar