Kaffetryffel:
100 g mörk choklad
100 g grädde (1 dl)
2 tsk snabbkaffe
1 msk smör
Dekorering:
krossade kaffebönor (går att utesluta)
Grovhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och tillsätt kaffet. Rör ner smöret. Häll gräddblandningen över chokladen och rör tills chokladen smält. Låt stela något och häll sedan i en spritspåse och låt stå i kylen tills dess att du kan spritsa ut din tryffel (går även att hälla i en plastad form och skiva upp i kuber om man istället vill göra det).
Placera ut pappersformar och spritsa fyllning i varje form, dekorera med krossade kaffebönor och låt sedan stå i kylen några timmar för att de ska stelna helt.
Förvara svalt!
Tidig morgon och det är alldeles strax dags att packa in väskorna i bilen. Pratade precis med lillasyster som jag ska plocka upp efter vägen, hon var redo!
Driving home for christmas...
Jag passar på att önska God Jul redan nu, vi ses igen till nyår.
Ta hand om varandra och kör försiktigt ute på vägarna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar