Många av min arbetskollegor hade denna maräng som favorit, choklad i bakverk bli sällan fel. Jag vet att jag sagt förr att maränger inte är någon favorit, jag måste däremot erkänna att några chokladmaränger även slunkit ner i min mage :)
Receptet ger tre plåtar maränger.
ChokladMaränger:
7 äggvitor
5 1/4 dl strösocker
Safta av en halv citron
Smak och Färg:
100 g mörk choklad
Chokladströssel (valfritt)
Ugn 130 grader C
Starta ett vattenbad, smärt chokladen och ställ åt sidan.
Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en värmetålig bunke.
Sätt bunken över ett vattenbad och vispa med elvisp tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60-65 grader C.
Ta bunken från vattenbadet och fortsätt vispa med elvispen tills dess att marängen har svalnat, ca 10 minuter.
Tillsätt den smälta chokladen i marängsmeten och bland försiktigt, smeten ska bli randig.
Fyll en spritspåse och spritsa marängerna med jämna mellanrum på papprad plåt. Grädda 30-40 minuter, när man marängen släpper från bakplåtspappret är de klara.
Glass och maränger hör på något vis samman, lite senare idag kommer receptet på en chokladglass som jag toppat med dessa chokladmaränger.
Bröd som jäser, muffins och bullar som reser sig i ugnen, kakor som smälter ut på plåten och ljudet från köksassistenten...de är musik i mina öron.
Leta i min blogg
Etiketter
Baka utan ugn
Baka utan ägg
Bröd
Bröllop
Bullar
Cake Pops
Cheesecake/Paj
Choklad
Cookies
Cupcakes/Muffins
Dop
Efterrätt
Frosting och Fyllning
Frukt och Bär
Glass
Glutenfritt
Godis
Grilla
Happy Birthday
Jul
Kalljäst
Kladdkaka/Brownie
LCHF
Macarons
Maräng
Mjuka kakor
Möhippa
Pannkakor/våfflor
Påsk
Saffran
Sufflé
Surdeg
Söta Bröd
Tårta
Valentine´s Day
Whoopie Pies
Övrigt
söndag 29 september 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Maränger som är så gott!!!
Men åh vad gott och vad fina dem blev :)
Kram Madame Edith
Ni kommer att gilla nästa inlägg, de hör jag de ;)
Trevlig kväll!
Skicka en kommentar