På tal om nyheter var det inte många veckor sedan nu som livsmedelsverket med risk för virusspridning uppmanade allmänheten att inte äta importerade frysta bär. Rådet var att koka bären innan man skulle äta dem. Jag köper ofta frysta bär och jag hade en full påse med jordgubbar i frysen, jag bestämde mig då för att koka mina jordgubbar och ner i kastrullen åkte även några blåbär. Hade det inte varit för varningen från livsmedelsverket hade jag med alla säkerhet inte kokat någon jordgubbsröra och det hade inte blivit några muffins.
Summa summarum, inspiration kan komma från olika håll och kanter, det viktig är att vi låter oss inspireras!
Muffinssmet:
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g smör, rumsvarmt
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
Jordbubbsröra:
200 g frysta jordgubbar
1 msk citronsaft
1 msk honung
1 dl vatten
Ugn 175 grader C
Börja med att koka jorgubbsröran. Lägg alla ingredienser i en kastrull, koka upp under omrörning och låt sjuda cirka 10 minuter på spisen. Låt svalna och sila sedan bort saften och låt bären rinna av i finkornig sil.
Vispa upp smöret och sikta över de torra ingredienserna. Slå på en deciliter mjölk och rör till en slät smet. Vispa samman sen sista decilitern mjölk med ägg och vaniljsocker i en annan bunke.
Blanda ner äggröran i smeten, tillsätt jordgubbsröran och vänd samman.
Fyll en muffinsplåt med formar och fyll upp med smet 3/4 upp till kanten på varje form. Gädda 20 - 25 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna.
Jordgubbarna innan jag silar bort saften. |
Vispat smör |
Mjöl och socker |
Sikta i de torra ingredienserna |
Ägg, mjölk och vaniljsocker |
Vispa samman och fyll upp smet i varje muffinsform |
Dina jordgubbsmuffins är nu klara! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar