Jag vill understryka att jag tycker att man ska ta sig tid att rosta nötterna innan man kör sönder dem i mixern, smaken från hasselnötterna blommar verkligen ut när man rostar dem. Det gäller de flesta nötter varför momentet att rosta nötterna inte bör ses som ett moment man "kan" skippa.
Hasselnötsfyllning:
200 g smör, rumsvarmt
200 g råsocker
250-300 g hasselnötter
Rosta nötterna i en torr stekpanna och låt svalna.
Vispa samman smör och socker med elvisp.
Kör hasselnötterna i en mixer tills nötterna till en grövre mjölblandning.
Tillsätt nötterna till smöret och vispa med elvisp till en jämn fyllning.
Tre ingredienser |
Hasselnötterna är rostade och mixade till ett grövre mjöl. |
Vispa samman allt med elvisp till en slät smet. |
Fyll dina bullar eller din vetelängd. MUMS! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar