En god mandelmousse att fylla tårtor, whoopie pies, toppa cupcakes o.s.v.
Den knapriga karamelliserade mandeln livar upp moussen och gör den till något alldeles extra!
Mandelmousse:
3 gelatinblad
300 g vispgrädde (3 dl)
200 g mandelmassa
karamelliserade mandlar, se recept här
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
Vispa grädden.
Krossa den karamelliserade mandeln fint.
Riv mandelmassan fint och vänd ner den i grädden tillsammans med de karamelliserade mandlarna.
Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i en kastrull på spisen eller i mikrovågsugnen. Blanda ner lite grädde i gelatinet och rör sedan ner gelatinet i grädden.
Bröd som jäser, muffins och bullar som reser sig i ugnen, kakor som smälter ut på plåten och ljudet från köksassistenten...de är musik i mina öron.
Leta i min blogg
Etiketter
Baka utan ugn
Baka utan ägg
Bröd
Bröllop
Bullar
Cake Pops
Cheesecake/Paj
Choklad
Cookies
Cupcakes/Muffins
Dop
Efterrätt
Frosting och Fyllning
Frukt och Bär
Glass
Glutenfritt
Godis
Grilla
Happy Birthday
Jul
Kalljäst
Kladdkaka/Brownie
LCHF
Macarons
Maräng
Mjuka kakor
Möhippa
Pannkakor/våfflor
Påsk
Saffran
Sufflé
Surdeg
Söta Bröd
Tårta
Valentine´s Day
Whoopie Pies
Övrigt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar