Kolasås:
Recept finns här
Cupcakes:
(receptet ger cirka 24 stora cupcakes)
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl strösocker
100 g smör, rumstempererat
2 ägg, stora
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 bananer, stora
2,5 dl mjölk
Ugn 175 grader C
Fyll två muffinsplåtar med formar.
Vispa muscovadosocker, strösocker och smör ljust och pösigt.
Tillsätt äggen och vispa till en ljus och fluffig smet.
Blanda mjöl och bikarbonat och sikta ner i smeten.
Mosa bananerna och blanda med mjölken. Rör ner detta i smeten och vänd samman till en slät smet.
Tillsätt 1 deciliter kolasås i smeten och vänd om lätt (jag testade även att hälla upp smeten i formarna och därefter tillsätta kolasås, tycker däremot inte att det gav någon annan effekt), fyll dina muffinsformar 2/3 och grädda 15 - 20 minuter. Låt svalna helt innan du frostar dem.
Kolafrosting:
Recept finns här
Karamell:
1 dl strösocker
Smält sockret i en kastrull (jag tog en liten stekpanna) på medelstark värme tills sockret smälter och blir gyllene.
PASSA så det inte bränner.
Häll ut sockret på en en papprad plåt, se till att det blir ett tunt lager, tänk på att jobba snabbt så sockret stelnar omgående.
Låt stelna och bryt sen i bitar.
Jag gjorde cupcakes i både normalstora formar och i mini. Tänk på att grädda dem kortare tid om du väljer att göra små. |
Smör, socker och ägg uppvispat, nu till de torra ingredienserna. |
Mosa banan och mjölk i en bunke. |
Första plåten är färdiggräddan, in med nästa plåt. |
Ett tåg kommer lastat, med vad? Jo cupcakes till mosters lilla stolthet! |
GRATTIS sötnos på din stora dag, tur att mamma hjälper dig med alla presenter!:) |
Min lillasyster fick vara smakråd då jag skulle spritsa cupcakes, den större cupcaken fick då denna lite mer krävande men också väldigt söta dekoration. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar