Receptet har jag tagit från Leila.
Romen gör verkligen sitt i denna kaka så har du rom hemma glöm inte skvätten rom!
1 Saffranskaka:
3 stora ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,5 g saffran (1 paket)
1 msk ljus rom (om man vill)
smör och kokosflingor till formen
Ugn 175 grader C
Smöra en sockerkaksform och bröa den med kokos.
Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker riktigt pösigt.
Koka upp mjölken tillsammans med saffran, smält smöret och rör ner i mjölken. Låt svalna något innan du blandar med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt i en annan bunke och sikta ner i smeten. Vänd samman till en slät smet.
Smaksätt slutligen smeten med rom.
Grädda kakan i mitten av ugnen 25-30 minuter. Stickan ska komma ut ren.
Låt kakan vila ca 10 minuter i formen innan du vänder ur den.
Frys in det som blir kvar av kakan, tinar på ett bums när du tar upp den. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar